02. maj 2023

Optakt: Viborg HK-Odense Håndbold…

Kampene kommer i en lind strøm i øjeblikket og der er ingen lette kampe. Denne gang skal vi en tur til Viborg og hente vores fjerde sejr i slutspillet.

Små 14 dage efter seneste opgør mod Viborg HK står vi her igen. Denne gang skal vi en tur til det midtjyske, hvor vi gæster BIOCIRC Arena, i en kamp der definitivt kan sikre os 1. pladsen i gruppe 1.

Seneste opgør 19-04-23 Odense Håndbold 29-26 Viborg HK: Det er nok ikke den kamp i håndboldhistorien, der vil blive husket for det flotteste spil eller bedste enkeltmandspræstationer. Det var en kamp foran 2.100 mennesker i Sydbank Arena, hvor især de tekniske fejl spillede en afgørende rolle. Men lad os starte et andet sted. Fordi, hvis man kigger på en ting, der også godt kunne få indflydelse i aften, så er det den fysiske kamp. Her vandt vi ret markant både offensivt og defensivt. Vi var stærke i vores dueller og når Viborg kom tæt på forsvaret, fik de ikke meget plads. Offensivt, havde Rikke Iversen, Maren Aardahl og Sidsel Mejlvang gode betingelser på stregen, når de kom på kroppen af Viborg-spillerne. Det er ikke utænkeligt at fysikken, igen, kommer til at spille en afgørende rolle. Viborg derimod, havde held med deres kontrafase, som de lukrerede på, i takt med vores 14 tekniske fejl. Det kunne også godt blive et nøglepunkt i aftenens kamp, samtidigt med at vi skal undgå for mange indspil til deres dygtige streg Sara Hald. Omvendt skal vi fortsætte med at spille med fart, bare uden sjusk, så Helena Elver og Dione Housheer igen kan komme til deres ret, i både afslutterens- assistens rollen.

Hold øje med: Helena Elver. Siden vi ramte slutspillet, har Helena Elver været outstanding. Igennem længere tid har hun skulle finde formen igen, efter lange skadesperioder, men nu begynder det at se rigtigt godt ud. Hun har lavet 17 mål og 13 assist, som sammen med hendes drive med bolden, har været med at til at trykke forsvarene flade. Hun er blevet mere kampafgørende, og det fantastiske overblik har hun stadig. Vores bud er at holde et skarpt øje med Helena Elver i aftenens kamp.

Vi har taget en snak med Maren Aardahl, som glæder sig til at levere en bedre præstation i aften.

“Vi skal være skarpere i alle facetter af spillet. Vi var ikke tilfredse med udtrykket i sidste kamp mod Viborg, så det skal vi have lavet om på. Vi vil have den 1.plads i gruppen, så det er en kæmpe motivation til at spille en god kamp!” 

Det er ikke nogen hemmelighed at Maren er skarp defensivt. Men i denne sæson har hun også være skarp offensivt. Men hvad skyldes skarpheden.

“Træning er vel det simple svar. Især de 10 minutter efter fællestræningen, hvor mange af os tager nogle skud. Jeg prøver hele tiden at udvide mit skudrepertoire, så jeg har flere skudvarianter. Men, jeg havde da gerne set at jeg var endnu skarpere, det ønsker man altid haha.” 

Du kan se kampen på TV2 Play, hvis du ikke er en af de heldige, der skal med Orange Power til Viborg.

//Odense Håndbold