11. marts 2023

Optakt: SønderjyskE-Odense Håndbold

Vi skal en tur til grænselandet, når vi ligger vejen forbi Sønderborg og Broager Sparekasse Skansen.

Det er længe siden vi har været der, men lørdag eftermiddag skal vi en til Sønderborg, hvor vi gæster Broager Sparekasse Skansen og oprykkerne fra SønderjyskE.

Ja, vi skal faktisk helt tilbage til august 2018, for at finde sidste møde med SønderjyskE ude. Det var i Santander Cuppen, hvor vi spillede os i kvartfinalen med en sejr på 14-33. Det får næppe den store betydning denne eftermiddag, hvor vi møder et SønderjyskE af en lidt anden kaliber. Det til trods for at SønderjyskE kommer ind til kampen i dårlig form. De har tabt de sidste fem kampe, hvor det blandt andet er blevet til skuffende nederlag mod Ringkøbing og Skanderborg- Håndbold. Det skyldes blandet andet en række kampe med en lav udnyttelsesprocent og lidt for mange tekniske fejl. Problemer, som har vist sig hos Sønderjyderne hele sæsonen igennem. Faktisk producerer SønderjyskE rigeligt med chancer til at lave flere mål end 25 i snit pr. kamp, men når udnyttelsesprocenten er den laveste i ligaen, med kun 53,6%, så er det svært at vinde kampe.

Til gengæld kan SønderjyskE skele hen mod deres hjemmebane, og finde tryghed der. 8 ud af 10 point er kommet hjemme i Sønderjylland og det er generelt to forskellige hold. En af de profiler, som med garanti vil prøve at bevare den gode hjemmebanestatistik, er venstre back Louise Ellebæk. Den 24-årige nordvestjyde har imponeret stort siden skiftet fra Silkeborg/Voel Håndbold. I denne sæson har hun lavet 91 mål og 69 assist i 22 kampe. Så der er ingen tvivl om at hende skal vi have et vågent øje på.

I onsdagens opgør mod Horsens Elite var venstre fløj Bo Van Wetering helt ustyrlig med 11 mål på 13 forsøg. Hun spiller i øjeblikket med en enorm selvtillid, noget hun glæder sig meget over…

“Det var en virkeligt dejlig kamp mod Horsens sidste onsdag. Jeg var meget glad for hvordan holdet performede og hvordan jeg selv kom fra kampen. Jeg fik en masse muligheder for at score i kampen, og heldigvis scorede jeg på dem. Derudover gik det også godt defensivt, noget jeg arbejder meget på og som Ulrik pointerer i kampene haha” 

Selvom det ikke er længe siden Bo blæste Horsens bagover, så glæder hun sig til eftermiddagens kamp…

“Jeg glæder mig rigtigt meget, det bliver en god kamp! Vi skal stå kompakt og være gode til at hjælpe hinanden defensivt. Det er vigtigt vi fortsætter med at udnytte vores fart offensivt, som vi var rigtig gode til imod Horsens. Jeg tænker det bliver en spændende kamp og ja, det glæder jeg mig til.” 

Vi ses i Sønderborg, hvor vi med en sejr og lidt held i de andre resultater kan sikre os grundspillets 1. plads. Men, i første omgang handler det om 2 point mod SønderjyskE. Vel mødt!

//Odense Håndbold