10. maj 2023

Optakt slutspil: Odense Håndbold-Aarhus United…

Sydbank Arena er efterhånden blevet lidt af et fort, i ligaregi. Vi har ikke tabt point på hjemmebane, siden den uafgjorte kamp mod Esbjerg tilbage i januar. Den statistik skal vi forsøge at bevare, når Aarhus United gæster.

Seneste opgør 16-04-23 Aarhus United 23-37 Odense Håndbold: Det var kampen i Aarhus der startede vores slutspil, og havde man kigget i spåkuglen, så kunne man ikke have fremtryllet en meget bedre start. En gennemført god kamp, hvor vi så 60 minutters koncentreret indsats, med sammenhæng både offensivt og defensivt. Vores profiler strålede om kap, men bedst af dem alle var Bo Van Wetering med 9 scoringer. Kigger man udover målene, så havde Bo en god servicekilde i Helena Elver og Dione Housheer, som havde en af de dage, hvor de tryllede boldene rundt om Aarhus-forsvaret. Martina Thörn stod på 41%, og i samarbejde med et velfungerende forsvar var hun medvirkende til en Aarhus-offensiv, der slet ikke kom til fadet. Det var anden sejr over Aarhus i Aarhus i denne sæson, men vi har faktisk ikke mødt Aarhus United på hjemmebane siden oktober, hvor vi blot vandt med et enkelt mål. Kampen i morgen bliver eksperimenternes kamp, og det bliver spænende og se, hvilke tiltag der bliver bragt i spil.

Hold øje med: Trine Pedersen. Vores alsidige playmaker Trine Pedersen kunne sagtens få en afgørende rolle i morgen. Sæsonen igennem har hun løst de fleste opgaver, måske minus målmandsposten, men Trine er garant for lidt af hvert. Hun kan blive vigtig med hendes fart- og overblik, som kan være med til at splitte Aarhus ad. Derudover er Trine tit i assisttens rollen, men vi har fidus til at hun også får banket et par kasser ind i morgen.

Sidsel Mejlvang glæder sig til kampen, som især skal bruges på at afprøve lidt nyt og putte flere sejre på kontoen.

Vi er sikret førstepladsen og semifinalen med to runder igen, hvilket er fedt. Derfor skal kampen bruges på at afprøve lidt nyt, vi har trænet på. Hvad det er, må I se i kampen, men jeg tror godt, I kan glæde jer. Det er klart, at nederlaget til Györ gjorde ondt. Derfor vil vi som altid gøre alt, hvad vi kan for at få puttet flere sejre i rygsækken forhåbentligt ved hjælp af flot angrebsspil og et hårdtkæmpende forsvar.”

Talen er klar fra Sidsel. Det handler om at komme stærkt til semifinalerne.

“Som altid vil vi gøre alt, hvad vi kan for at vinde kampen. Samtidig er det en oplagt mulighed for at finpudse forskellige elementer i spillet, så vi står stærkest muligt til semifinalerne.” 

Der er to kampe tilbage i slutspillet. To kampe, som er enormt vigtige for vores videre vej mod semifinalen. Pigerne skal mærke opbakningen, og vi skal, igen, vise at vi har Danmarks stærkeste hjemmebane. Købe dine billetter her! 

//Odense Håndbold