16. april 2023

Optakt slutspil: Aarhus United-Odense Håndbold…

Vi kaster slutspillet i gang, i Ceres Arena, hvor grundspillets 8-plads fra Aarhus United tager imod. En kamp der har enorm betydning for begge hold, da slutspillet som bekendt, er et parløb om pladserne i semifinalen.

Aarhus United vej til slutspillet: Aarhus United har i det meste af sæsonen befundet sig på grænsen til top-8. De har været stabile sæsonen igennem, hvor de har sørget for at få point i hver tredje kamp, hvilket viser et hold, med meget få udsving. Kigger man nærmere på deres resultater, så har Aarhus United været gode til at slå dem man kunne forvente dvs. hold fra den lavere ende af tabellen, hvor der kun har været to svipsere mod SønderjyskE og Skanderborg. Til gengæld har de ikke fået mange point mod de andre top-8 hold, hvor de kun er blevet til én sejr mod Nykøbing/Falster Håndbold, samt uafgjort mod København og Viborg HK. Hjemmebanen har været afgørende, hvor de har taget 14 ud af 19 point, hvilket gør dem til det sjette bedste hjemmehold i grundspillet.

Seneste opgør 22-02-23 Aarhus United 23-30 Odense Håndbold: Det ikke længe siden vi sidst var i Aarhus. Her vandt vi, hvad der på papiret lignede en sikker sejr, men specielt starten på opgøret var vanskelig. Efter 10 minutter var vi bagud 1-7 og vi lignede bestemt ikke et hold der skulle komme hjem med 2 point. Herefter fik vi justeret, og pigerne viste fremragende moral. Vi fik lukket fuldstændigt af bagtil, hvor Althea Reinhardt stod med 44%, hvilket gav blandt andre Bo Van Wetering en masse kontramuligheder som hun eksekverede. I 2.halvleg var vi markant bedre og endte med en komfortabel sejr.

Hold øje med: Mathilde Neesgaard. Når du siger Aarhus United anno 2023, så kan du ikke undgå at nævne Mathilde Neesgaard. Den erfarne venstre back har i denne sæson været vital for Aarhus United placering i grundspillet. Med 144 mål og 97 assist, så har Mathilde Neesgaard været indblandet i cirka hvert tredje mål Aarhus United har scoret i denne sæson.

Vi har taget en snak med vores højre fløj Kelly Vollebregt om slutspillet, samthvilken opgave som venter i Aarhus søndag aften.

”Selvfølgelig glæder jeg mig til slutspillet. Det er nu det hele skal afgøres og det er de kampe vi spiller for. Vi spillede et godt grundspil, så jeg håber vi kan fortsætte den stime”

”Man kan sige, nu, er alle kampe vigtige. Alle point vi kan skrabe sammen, er vigtige, så vi står med det bedst mulige udgangspunkt. Sidste gang vi var i Aarhus fik vi en stor øjenåbner (den dårlige start), så vi ved at vi bliver nødt til at være fokuseret i alle kampe, med 1000% koncentration haha”

Husk du kan følge kampen på TV2 Sport søndag aften fra kl. 20.00.

//Odense Håndbold