08. februar 2023

Optakt: Silkeborg/Voel-Odense Håndbold

Det er to formstærke hold der brager sammen i JYSK arena onsdag aften, hvor vi statistisk har overhånden resultatmæssigt.

Efter 11 dages fravær, er vi tilbage i Kvindeligaen, hvor turen går til Søhøjlandet og JYSK arena. Silkeborg/Voel Håndbold er værter ved en håndboldduel mellem to af de mest formstærke hold i ligaen.

Hvis der er noget der kendetegner aftenens modstander, så er det stabilitet. Silkeborg/Voel Håndbold har kun én gang siden oprykningen i 2013/2014 været uden for top-8. Til gengæld har de heller ikke været højere end top-5, men silkeborgenserne har det med altid, at bide sig fast i den bedre halvdel. Denne sæson er ingen undtagelse, hvor Silkeborg/Voel ligger solidt nr. 7 med 19 point. De er inde i en stærk periode med 7 point i 5 kampe, og kun 1 nederlag i 9 kampe (Med Santander Cup), hvor især JYSK arena har været deres bastion. I JYSK arena har de kun lidt 2 nederlag i 8 kampe, hvilket igen, understreger deres stabilitet. Silkeborg/Voel er især kendetegnet ved to profiler: højre back Helene Kindberg & venstre back Eira Aune. Sjældent har to spillere betydet så meget for deres hold, som Helene og Eira gør. Tilsammen har de lavet 275 mål og assist, hvilket gør dem indflydelsesrige i over halvdelen af Silkeborg/Voels scoringer. Silkeborg/Voel laver i gennemsnit 27 mål pr. kamp, hvilket betyder at hvis vi leger lidt med tallene, så ville Helene og Eira være indblandet i 16 ud af 27 mål i kampene. En helt igennem imponerende statistik, som vidner om to spillere vi skal holde et vågent øje med.

Silkeborg/Voel er et mandskab der på de bedste dage kan drille mange. Noget vores rutinerede venstre back Tonje Løseth er opmærksom på…

”Silkeborg er et hold der spiller med højt tempo, og har en stærk kontrafase. Det bliver vigtigt for os at få afsluttet vores angreb godt, og have fokus på vores returfase. Vi skal blive ved med at arbejde hårdt i vores defensiv, og stå klar til at tage de mange dueller der kommer, og dermed give våres målmænd gode forudsætninger for at redde bolden.”

I kampen mod Skanderborg Håndbold brækkede Tonje Løseth sin næse. Hun håber snart at være tilbage…

”Næsen er i bedring, så det er rigtig godt. Jeg håber og tror at jeg snart er klar til træning og. I mellemtiden hepper jeg alt jeg kan på pigerne fra siden.”

Kampen spilles kl. 18:30 og skulle du ikke være så heldig at være til stede i JYSK arena, så kan du følge kampen på TV2 Sport.

//Odense Håndbold