23. maj 2023

Optakt returopgør: Ikast Håndbold-Odense Håndbold…

Der venter et spændende returopgør i IBF Arena, når vi skal gøre os selv kunsten efter fra sidste sæson.

Kun tre dage efter den første semifinalen i Gudme venter returopgøret mod Ikast Håndbold. Der er ikke noget at tage fejl af. Vi SKAL vinde, hvis vi vil gøre os forhåbninger om at genvinde det danske mesterskab.

Første opgør 20-05-2023 Odense Håndbold 25-27 Ikast Håndbold: Selvom det måske er en kamp, som de fleste vil huske, så sidder den stadig friskt i erindringen hos de fleste. Udfaldet blev, som det blev, men det er kamp vi kan lære af. Vi har stået i denne situation før. I sidste sæsons semifinale tabte vi første kamp 24-3, hvor vi faktisk sad med samme fornemmelse som i denne kamp. Så vi kender præmissen og vi har bevist at vi kan rejse os. Typisk, når man spiller de afgørende kampe, så gælder det om at få kampen tippet over på ens egne præmisser, og have den hårdhed i duellerne, som skal til. Den hårdhed manglede måske mod Ikast, samtidigt med at vi fik spillet for meget på deres præmisser. Det blev lidt for langsomt, og der var for få angreb, noget der passede Ikast fint. De gange vi fik presset tempoet op, sat foden ned i dueller, da blev vi farlige hver gang, hvilket 11 kontramål bevidner. Vi møder til gengæld et af de bedste hjemmehold i ligaen, men vi har gode erfaringer fra sidst vi mødte Ikast, i IBF Arena. Her bookede vi billet til Santander Final 4, med en 17-21 sejr, hvor især defensiven slog gnister. Om det er samme formel vi skal gentage i aften, lader vi trygt Ulrik Kirkely og Kristian Danielsen tage sig af, alt imens vi glæder os til endnu et håndboldbrag.

Hold øje med: Bo Van Wetering. Vores lynhurtige venstre fløj kan blive en nøgle til succes i Ikast. For det første er Bo garant for en god kontrafase. Hun er lynhurtig, og knivskarp for tiden, hvilket giver incitament for at skabe flere situation, der afstedkommer kontra, så vi kan få flere løbedueller. Derudover, har Bo været dygtig til at komme ind fra siden, hvilket kan give en ny dimension i angrebsspillet. I det hele taget har hun lavet mange mål i foråret, så noget kunne tyde på at hun vil være den rigtige at give bolden.

Ayaka Ikehara er kritisk når hun taler om, især 1.halvleg, men forsikrer om at de er kommet sig over skuffelsen.

“Vi havde det nogle gange svært i forsvaret, når vi skulle kommunikere. Især i 1.halvleg virkede forsvaret ikke, så vi skal tage flere frikast, stå mere kompakt og blive bedre i returløbet. Det er klart, at de som mangler da vi indhenter dem i 2.halvleg er ro på bolden, og trække tempoet ned. Vi skal tilbage til den gode kommunikation, stole på hinanden og så komme med fuld gas, det er klart det vigtigste!”

Ayaka mener ikke direkte at det er en hjælp, at vi prøvede det samme sidste sæson.

“Vi kæmper jo med de samme modstandere mange gange, så vi kender dem og de kender os. Vi skal eliminere vores fejl, men i sidste ende er det mentalt. Det bliver en svær kamp på udebane, men vi fuld tiltro til hinanden og et stærkt ønske om at vinde. Så jeg håber vi kan komme ud med meget energi og gøre vores bedste.” 

Skulle du ikke være en af de heldige, som er med i Ikast, så kan kampen følges på TV2 Sport og vores Instagram.

//Odense Håndbold