25. februar 2023

Optakt: Odense Håndbold-Nykøbing/Falster Håndbold…

Der bliver som altid fuld tryk på Sydbank Arena, når Nykøbing/Falster Håndbold gæster, og tager en masse stemning med til lægterne.

Lørdag eftermiddag brager vi sammen med Nykøbing/Falster Håndbold, der vanen tro møder talstærkt op på lægterne i Sydbank Arena, selvom deres hold er inde i en mindre god periode.

Den mindre gode periode skal ses i lyset af en stærk og hård europakampagne, hvor Nykøbing/Falster Håndbold vandt deres gruppe, og nu er klar til kvartfinalerne. Uagtet, så er nederlag til Horsens og Aarhus United ikke hverdagskost, og med kun 4 point i de seneste 5 kampe, så er det ikke et formstærkt Nykøbing/Falster-hold vi tager imod. I hver fald ikke i Kvindeligaen. Til gengæld vandt de deres gruppe i Europa Cuppen, og de ligger øjeblikkeligt nr. 5 i kvindeligaen. Så det er bestemt ikke et hold der må undervurderes. Vender man blikket mod det spillemæssige, så er det et Nykøbing/Falster-hold der scorer mange mål. I denne sæson har de lavet 30 mål i snit og laver få tekniske fejl, hvor de faktisk er det hold, med tredje færrest tekniske fejl. Det skyldes bla. den rutinerede playmaker Kristina ”Mulle” Kristiansen, som orkestrerer gæsternes angrebsspil. Hun sørger for flow og kreativitet i spillet, og så er hun ligaens helt store assist-dronning med 90 assist, i 19 kampe. En af den ”Mulle” servicerer er den danske landsholdsfløj Elma Halilcevic. I denne sæson har venstre fløjen Halilcevic scoret, imponerende 95 mål og med en scoringsprocent på 70%, så vidner det om en fløj med stor træfsikkerhed. Det kunne ligne et makkerpar vi skal holde skarpt øje med, denne eftermiddag.

Cheftræner Ulrik Kirkely ser frem til opgøret mod et stærkt Nykøbing/Falster-hold, som han mener, på trods af formkurven, er et stærkt mandskab:

” NFH er altid en anderledes kamp opgave at gå ind til. Deres i perioder udfordrende spillestil betyder at der er mange spændende ting at forholde sig til i både forsvar og angreb, hvor man kan blive udfordret. Det handler om for os at kunne veksle tempoet igennem kampen, og få spillet på vores præmisser. Jeg har været rigtig godt tilfreds med vores spil i den seneste tid, hvor jeg er rigtig glad for udtrykket og sulten på holdet. Vi går ind til kampen med respekt, ydmyghed og stort fokus i troen på os selv.”

Update på Trine Pedersen: Trine slog hovedet i forbindelse med kampen mod Aarhus United. Det er ikke alvorligt, men vi passer godt på Trine og forventer en pause på 14 dage.

Vi glæder os til, igen, at se mange af jer i hallen. Der er ikke mange pladser tilbage, men dem der er, kan du sikre dig her: Køb billetter

//Odense Håndbold