14. marts 2023

Optakt: Odense Håndbold-Ajax København…

Vi får besøg af Ajax Købehavn tirsdag aften i Sydbank Arena, hvor vi (igen) forventer på den gode side af 2.000 tilskuere.

I aften spiller vi vores sidste hjemmekamp i grundspillet, når ligaens bundprop fra Ajax København kommer på besøg. En kamp, hvor vi med en sejr kan sikre os grundspillets 1. plads og dermed Champions League i næste sæson.

Vi møder ligaens mest formsvage hold. Køberhavner-holdet har ikke vundet i 10 kampe og har i skrivende stund høstet, sølle 2 point, i 14 kampe. Det er selvsagt ikke nok, hvis man vil undgå de ”drabelige” opgør mod et af holdene fra 1. division, om at blive i Kvindeligaen. Årsagerne til dette kan være mange, men man skal ikke kigge ret længe, før man støder på det altoverskyggende: at score mål. Ajax har i denne sæson kun scoret 23 mål i gennemsnit dvs. selvom de faktisk lukker pænt af defensivt, så giver det ikke meget, når man ikke scorer mere end 23 mål i snit. En af grundene til de manglende mål, kan skyldes mange tekniske fejl. Faktisk er Ajax København det hold, der laver flest tekniske fejl, og der er langt ned til forfølgerne. I snit laver Ajax 14,5 teknisk fejl pr. kamp og det siger sig selv, at når man laver så mange tekniske fejl og har en scoringsprocent på 54%, så bliver det svært at afgøre kampene. Til gengæld kan Ajax København hæfte sig ved en lidt usædvanlig statistik. De har, i denne sæson, hentet 5 ud af 7 point på udebane og har præsteret særdeles godt, væk fra København. Seneste kamp endte med en sejr på 25-27 til os, så der er ingen tvivl om at Ajax København på sine gode dage kan gøre det svært for de fleste.

Hvis vi skal vende blikket til en del af banen, hvor Ajax København er fornuftigt kørende, så er det på keeper-positionen. Sara Lønborg og Natasja Clausen står med en samlet redningsprocent på 30%, og begge keepere kan have kampe, med et meget højt topniveau. Særligt, Sara Lønborg har i denne sæson stået på fornuftige procenter og været medvirkende til den forholdsvis gode defensiv, men som før nævnt har målene manglet og derfor har hun ikke fået den kredit, som man kunne have tilskrevet hende.

Selvom vi forventer på den gode side af 2.000 tilskuere, så er der stadig billetter at hente. Vi lover tørvejr og 20 grader i Sydbank Arena, så der er ingen undskyldning for ikke, at se pigerne i aktion: køb billetter her! 

//Odense Håndbold