08. marts 2023

Optakt: Horsens Elite-Odense Håndbold…

Onsdag aften er vi tilbage fra landskampspause, når vi brager sammen med et af de mest formstærke hold i Kvindeligaen.

Kalenderen er skiftet fra vinter til forår siden sidste opgør mod Nykøbing/Falster Håndbold. Selvom det ikke er til at se på temperaturerne, så kan vi varme os lidt på en rigtig lækkerbisken, når vi starter foråret ud med en tur til Horsens.

Vi møder et Horsens-hold i god form. De er ubesejret i tre kampe i streg og har vundet fem af de seneste syv kampe, hvilket har bragt dem i en position, hvor de kun er 1 point fra top-8. En placering der har været målet fra sæsonens start, men som i efteråret så en kende svært ud. Det sker bla. på baggrund af flotte sejrer over Nykøbing/Falster Håndbold, hvor de har vundet begge indbyrdes opgør. Horsens har ellers ikke for vane at slå de hold der ligger over dem i tabellen. Foruden, sejrene over Nykøbing/Falster har Horsens ”kun” hentet point med holdene under dem, helt præcist 11 ud af 16 point er hentet mod hold fra den nederste halvdel af tabellen. Vi har aldrig tabt til Horsens i en gældende kamp og i seneste opgør vandt vi komfortabelt 33-20.

En af grundende til Horsens har kæmpe i denne sæson, har blandt andet været grundet manglende mål. De har et af ligaens laveste målscoringssnit med kun 25 mål i snit pr. kamp. Det skyldes blandt andet skader til Laura Damgaard og Nina Dano, hvor førstnævnte er kommet stærkt tilbage. Laura Damgaard er komme stærkt tilbage efter hendes skadespause, og der er ingen tvivl om hun bliver et vigtigt aktiv for Horsens i aftenens kamp. Med hendes hurtige fødder og skarpe afslutninger kan hun på dagen gøre ondt på de fleste hold.

I denne sæson har vi fået Helena Ever tilbage på banen. Et længe ventet comeback kulminerede 28. november, hvor Elver gjorde comeback. Det har taget noget tid at komme i fulde omdrejninger, men hun er så småt ved at være der, hvor hun skal være…

“Jeg har det godt både fysisk og mentalt. Knæet og kroppen reagerer godt på belastningen, og jeg føler mig godt tilpas på banen. Jeg nyder bare at få flere minutter på banen sammen med resten af holdet. Jeg har arbejdet rigtig meget mentalt i forbindelse med min tilbagevenden til banen. Jeg lytter rigtig meget til min krop og mit hoved, og jeg arbejder hårdt på håndboldbanen for at optimere mit spil og i styrkelokalet for at vedligeholde og bygge yderligere på den fysiske del.” 

Helena mener at man skal have respekt for Horsens fysik…

“Horsens har mange dygtige individualister, som besidder mange forskellige kompetencer. Det skal vi være opmærksomme og skarpe på, specielt forsvarsmæssigt. Derudover er de et hold, der ligger stor fysik i forsvaret, og der skal vi spille klogt og koncentreret.”

//Odense Håndbold