01. april 2023

Optakt Final 4: Odense Håndbold-Silkeborg/Voel Håndbold

Nu går det endelig løs! Final 4 løber af stablen i Silkeborg, hvor JYSK Arena ligger gulv til et brag af en håndboldfest.

Vi starter festen, med en semifinalekamp mod ”hjemmeholdet” fra Silkeborg/Voel Håndbold, og selvom vi har haft et godt tag på Silkeborgenserne, så lever pokalturneringen sit eget liv.

Sidst vi gæstede Silkeborg og JYSK Arena var d. 8. februar 2023, hvor vi vandt en knusende sejr på 23-40. Denne gang er vi på hjemmebane i JYSK Arena officielt, men det ændrer ikke på at vi spiller på Silkeborg/Voels hjemmebane. Silkeborg/Voel Håndbold har kvalificeret sig til Final 4 ved at slå Ringkøbing i 1/8-dels finalen med 33-27 og Aarhus United i kvartfinalen med 27-26. Det er Silkeborg/Voels første Final 4, siden dannelsen af Silkeborg/Voel Håndbold. Tilmed er det på hjemmebane, så man må formode at hjemmeholdet kommer til at give alt, plus lidt ekstra i weekenden.

Vender vi blikket mod Silkeborg/Voel i denne sæson, så har de gjort det godt. De slutter grundspillet som nr. 7 og har sæsonen igennem leveret stabilt. Det er ikke det hold der scorer mest (27 mål i snit), men samtidigt lukker de også få ind (28 mål i snit). En af de store profiler i denne sæson har været den 22-årige playmaker Natasja Andreasen. I denne sæson har hun taget et enormt spring, i at være kampafgørende. Sidste sæson scorede hun 35 mål og 18 assist i grundspillet, hvor hun i denne sæson har imponeret med 120 mål og 40 assist i grundspillet. Et imponerende spring, hvor Natasja i mange af opgørene har været direkte- eller indirekte indblandet i Silkeborg/Voels’ sejre. Man kunne også have nævnt venstre back Eira Aune, som ligesom Natasja Andreasen hele sæson har leveret på et højt niveau, med blandt andet 108 mål, hvor kun 3 af dem har været på straffekast. Helt generelt, så er det et stærkt Silkeborg/Voel-hold vi møder og vi skal yde et absolut max for at nå finalen.

Det er Sidsel Mejlvang første Final 4-turnering, noget hun glæder sig meget til og som var en af årsagerne til hun skiftede til Odense Håndbold…

“Jeg glæder mig sindssygt meget, det tror jeg vi alle gør, og jeg må da bare ærligt indrømme, at det havde jeg ikke lige troet at jeg skulle stå i. Men, med Odense håbede jeg at kunne prøve de største ting, og jeg glæder mig vildt over at stå, hvor jeg gør. Det er jo en ret vild struktur. Det her med, at så møder vi to hold på to dage, og bliver det Nykøbing eller Esbjerg? Altså, hvordan gør man sig lige klar til to kampe på to dage haha.” 

Sidsel er fuldstændigt ny i det her Final 4-game, men priser sig lykkelig over at have mange rutinerede holdkammerater…

“Vi har heldigvis mange som har stået i de her situationer før, så det er dejligt at kunne læne sig op ad dem. Jeg ved ikke hvordan man forbereder sig på det her haha, så jeg lærer mange ting, og jeg kigger på det hvad de andre gør og så tager jeg det med som virker.” 

Rent taktisk kan det være svært at forberede sig på tre hold. Men heldigvis er det alle hold, som vi kender godt…

“Nu kan man sige, at nu spillede vi mod Esbjerg hvor det ikke gik så godt, så det kigger vi selvfølgelig på. Men nu koncentrere vi os om Silkeborg først, da vi som bekendt skal slå dem, så den er i fokus. Det kunne være ret fedt hvis vi kunne gøre det samme som sidst (23-40), men jeg er sikker på Silkeborg kommer med noget mere end sidst. Vi kigger selvfølgelig også på, hvad skal vi gøre generelt for at lykkedes i forsvaret- og angrebet.” 

Vi krydser alt hvad vi overhovedet kan krydse for Sidsel og resten af holdet. HUSK! Du kan stadig nå at sikre dig billet her: Final 4-billetter 

//Odense Håndbold