18. marts 2023

Optakt EHF Champions League: Storhamar Håndball-Odense Håndbold…

For fjerde gang i vores europæiske historie lægger vi vejen forbi Norge, og denne gang Storhamar Håndball i EHF Champions League 1/8-dels finale.

Dagen er endelig kommet, hvor en af sæsonens helt store mål skal indfries. Nu skyder vi EHF Champions League play-offs i gang, og det gør vi i Norge, hvor vi brager sammen med Storhamar Håndball i Boligpartner Arena.

Det er første gang vi møder Storhamar Håndball. Det er dog ikke første gang vi møder et norsk hold i Europæiske sammenhænge. Fire gange tidligere er vi stødt ind i Norske hold, hvor vi har tabt 3 og vundet 3, over henholdsvis Larvik HK og Vipers Kristiansand. Denne gang møder vi Storhamar Håndball, som er en lidt anden størrelse håndboldmæssigt. Det er første gang de deltager i EHF Champions League, og på den baggrund er det et fornemt resultat at avancere fra gruppespillet. Hvis vi bliver i den boldgade, så sluttede Storhamar Håndball på 6.pladsen i Gruppe B, hvor de med sejre over kroatiske Lokomotiv Zagreb og tyrkiske Kastamonu, endte på 6 point, som var nok til videre avancement. Det betyder at de ikke fik point mod holdene fra den øvre halvdel, men alligevel gjorde Storhamar en god figur i kampene. Med deres kompakte 6-0 forsvar, og et stærkt keeperpar, var det i langt de fleste tilfælde, ikke en dans på roser, at spille mod Storhamar, og slet ikke i Boligpartner Arena. De to keepere Eli Marie Raasok og Sofie Grønlund står sammenlagt på 32,5% for gruppespillet, og har generelt stået stabilt, bag det stærke 6-0 forsvar. Offensivt bliver Storhamar ført an af topscorer Anikka Obaidli, som i denne sæson fra sin position som playmaker, har brillieret med 81 mål og 39 assist, hvilket er ganske imponerende tal. Rutinerede Maja Jakobsen har været god for Storhamar denne sæson, men meldte for ikke så længe siden at hun er gravid. Derfor er ansvaret lagt meget over på venstre backen Guro Nestaker, som på sine gode dage, kan være en ubehagelig størrelse.

Cheftræner Ulrik Kirkely ser også frem til opgøret, hvor ham mener vi skal toppræstere for at få et resultat med hjem…

 Storhamar er et rigtig dygtigt hold som spiller klassisk norsk håndbold, ud fra konceptet om et stærkt 6-0 forsvar, samt en hurtig kontrafase. Mange hold på allerøverste niveau har været udfordret på denne del, når de har besøgt Storhamar på deres hjemmebane. Vi skal til Norge og ramme niveauet fra de bedste perioder af vores seneste kampe i ligaen, og gerne sætte det sammen til længere perioder, så tror jeg at vi kan udfordre et stærkt hjemmehold. Vi skal spille klogt i angrebet og være skarpe på vores prioriteringer, for dermed at stå styrket i vores returløbsfase som bliver vigtig mod et rigtig stærkt kontrahold som Storhamar. Vi går som altid ydmygt til opgaven og forventer en hård fight og svær kamp.”

Bolden kastes første gang kl. 18.00 og du kan se hele opgøret live på TV3 Sport eller følge med på vores Instagram.

//Odense Håndbold