21. januar 2023

Optakt EHF Champions League: Odense Håndbold-Vipers Kristiansand

Der venter et ekstremt spændende opgør, når vi tager imod Vipers Kristiansand i en direkte duel om 2.pladsen i EHF Champions Leagues gruppe A

Der venter et svært opgør på alle parametre, når vi i aften brager sammen med Vipers Kristiansand. Det er gruppe A nr. 2, og et hold vi traditionelt har det svært imod. De sidste fire gange er det blevet til fire nederlag, men en sejr i aften kan bringe os helt tæt på top-2.

Markéta Jerabkova, Anna Vyakhireva, Kathrine Lunde, Ragnhild Dahl… er bare nogle af de navne der venter vores piger i aftenens opgør. For slet ikke at nævne succestræneren Ole Gustav Gjekstad, som sidste år førte samme hold til tops, i kvindehåndboldens fineste klubturnering. Vipers er et hold med en fantastisk offensiv. De har masser af strenge at spille på, en fantastisk bredde, hvilket giver dem mange muligheder i løbet af en kamp. Vipers scorer mange mål. De laver cirka 31 mål i snit, og når man har Kathrine Lunde på målet som, i en alder af 42 år, stadig viser verdensklasse, så er man godt på vej. Op til denne sæson fik de tilført den russiske stjerne Anna Vyakhireva, og hun har imponeret. Det er måske ikke den store overraskelse, men hun er den der binder det sammen og- finder løsningerne offensivt. Det viser hendes tal også; 51 assist og 47 mål i 8 Champions League kampe vidner om en spiller i den absolutte verdenselite. Helt konkret betyder det, at hun har indflydelse på hvert tredje mål Vipers Kristiansand scorer. Så man skal ikke være håndboldekspert for at kunne se, hvem der skal stoppes lørdag aften.

Cheftræner Ulrik Kirkely har også noteret sig Vipers mange profiler, og mener at fysikken kan blive afgørende: “Vipers har igennem de seneste sæsoner opbygget en stor stabilitet, hvor de igennem sæsonen kun bliver stærkere. De er rigtig dygtige til at bringe stor fysik ind i spillet, samtidig med at de spiller med stor variation. Med spillere som Vyakhireva på højre back og Lunde i målet sørger de for at holde et meget stort top niveau i kåde forsvar og angreb. Mange elementer i spillet skal fungere for os på øverste hylde. Men især forsvarsmæssigt skal vi kunne udfordre dem på forskellige parametre. Kan vi det, får vi også muligheden for sejr.”

Vi glæder os til at se jer, til et brag af en kamp i Gudme, hvor vi får brug for 100%-opbakning, hvis det skal blive til 2. point.

//Odense Håndbold