25. marts 2023

Optakt EHF Champions League: Odense Håndbold-Storhamar Håndball…

Vi tager imod Storhamar Håndball i EHF Champions League 1/8-dels finale, hvor vi kommer fra et godt udgangspunkt i Norge.

Vi skabte os selv et fantastisk udgangspunkt, da vi tog til Norge, og vandt med 22-30 i det første af to opgør, i EHF Champions League 1/8-dels finale. Nu venter returopgøret, i et næsten fyldt Sydbank Arena, hvor vi skal gøre arbejdet færdigt.

I aftenens kamp kan vi ikke løbe fra favoritværdigheden. Vi viste at vi med koncentreret spil defensivt såvel som offensivt er i stand til at skabe et tempo i kampen, som Storhamar ikke kan være med på. Selvfølgelig må vi ikke glemme Martina Thörn i målet, som virkeligt stod en pragtkamp. Forsvarsmæssigt var vi gode, hvor vi bragte stor fysik og havde god højde på vores forsvar. Storhamar viste dog, at de er et hold med en god kontrafase, og som uanset hvordan tingene går, ikke slår op i banen og giver op. De fik blandt andet, rejst sig flot efter lidt af en mareridtsstart, hvor de kom bagud 1-7 efter 7 minutter. Herefter fik de bedre fat, og var helt nede på minus 2, hvor især venstre fløj Kirstine Venn gjorde ondt på os. Desværre for Storhamar, så er Kirstine Venn meldt ude for resten af sæsonen. Det ændre dog næppe meget på deres gameplan. Det kommer fortsat til at være et kompakt 6-0 forsvar, hvor man fokuserer på at få lukket af og slå kapital af en velfungerende kontrafase. Meget af det offensive spil er, igen, lagt op på de to profiler: Anniken Obaidli og Guro Nestaker, som skal ramme et lidt højere niveau, hvis Storhamar skal have forhåbninger om et godt resultat.

Stregspiller Rikke Iversen medgiver at de har givet sig selv et godt udgangspunkt, men mener stadig, at der er stor grund til at have respekt for Storhamar:

Vi skal blive ved med at have fokus på Storhammers kompetencer og have respekt for det de kommer med, især i deres kontra. Jeg synes vi fik for mange kontramål imod os sidst, så vi skal helt sikkert have er større fokus på vores returløb samt vores afslutninger.” 

Selvom Rikke Iversen er skarp offensivt, så ligger Rikkes’ spidskompetencer i den defensive ende af banen, hvor fysik bliver nøgleordet:

“Vi skal blive ved med at lægge fysik og højde på i vores forsvar. Vi må ikke blive fanget for fladt, da deres dygtige mand/mand spillere så har for gode forudsætninger.”

Du kan stadig nå at sikre dig plads til kampen. Skynd dig ind og find din plads i Sydbank Arena: Billetter – Vi ses i hallen!

//Odense Håndbold