29. april 2023

Optakt EHF Champions League: Odense Håndbold-Györ Audi ETO KC

I aften er tiden endeligt kommet til kvartfinalen i EHF Champions League mod det ungarske storhold fra Györ Audi ETO KC.

Det bliver ikke meget større end en kvartfinale i EHF Champions League mod Györ Audi ETO KC. Det er det første af to opgør og der er ingen tvivl om at et godt resultat i Sydbank Arena er et must, hvis vi skal have forhåbninger om videre avancement.

Kvartfinalen i sig selv er et godt billede på den europæiske kampagne vi har sat sammen i denne sæson. Nu står vi her, og modstanderen kunne ikke blive mere legendarisk end det ungarske storhold Györ. Györ har deltaget i kvindehåndboldens fineste klubturnering 18 år i streg og deltaget i final 4 11 ud af 12 år, siden 2010. De har vundet turneringen 5 gange siden 2012, og på nuværende tidspunkt råder de over nogle af verdens bedste spillere, såsom: Sandra Toft, Stine Oftedal, Ana Gros osv. Siden 2008 har de vundet 12 af 15 nationale mesterskaber og det er generelt svært at finde de store svaghedstegn. Kigger man på denne sæson, så har det ikke været så suverænt som vanligt. Györ blev “kun” nr. 2 i deres gruppe og led nederlag til Metz to gange og én gang til Rapid Buceresti. Selvom de ligger til (igen) at vinde det nationale mesterskab, så tabte de pokalfinalen i april til FTC-Rail Cargo Hungaria, som vi mødte tidligere på sæsonen. Men, selvom der har været svaghedstegn at spore, så er Györ stadig et klasse mandskab, hvor der er kvalitet på alle positioner. Syv gange tidligere har vi mødt Györ og det er ikke ligefrem vores ønskemodstander. Det er blevet til 6 nederlag og en enkelt uafgjort, så der skal noget ekstraordinært til, hvis vi skal slå Györ i aften. Vores tro på egne evner er dog enorm, og når vi rammer vores topniveau, så kan vi spille mod alle hold.

Hold øje med: Stine Bredal Oftedal. Det er svært at vælge en profil blandt de to stjernespækkede mandskaber. Men, hvis vi skal fremhæve en, så bliver det Györs’ 31-årige norske playmaker, Stine Oftedal. Hun har vundet alt hvad der er at vinde; nationalt og internationalt. I denne sæson har hun lavet 50 mål og 51 assist, og er uhyggelig vigtig for Györ angrebsspil. Stine Oftedal har et overblik og et vurderingsspil som hører til sjældenhederne, og dét, kombineret med hendes fart gør Stine Oftedal til en af verdens bedste håndboldspillere. Vi anbefaler du holder øje med Stine Oftedal, selvom vi satser på at hun ikke får for meget tid til at shine.

For under et år siden skiftede Sidsel Mejlvang rammerne i Randers ud med Odense Håndbold, og nu står hun i en Champions League kvartfinale. Noget hun har lidt svært ved at tro på…

“Det er jo helt vildt. Det er en kæmpe stor oplevelse, som kun er få forundt. Jeg og holdet vil gøre alt, vi kan, for også efterfølgende at stå tilbage med en god og forhåbentlig sejrsrig oplevelse.”

Når vi går på banen, så er vi tit favoritter. Det kan man ikke just sige at vi er i aften, men det bekymrer ikke Sidsel, som fremhæver tilgangen- og forsvaret som nøglen…

“Det er altid sjovt at spille, men det er ekstra særligt, når der er noget på spil. Vi har egentlig den samme tilgang, uanset hvilket hold vi møder, men vi ved også, at vi virkelig skal være klar på alle parametre, hvis vi skal have en chance. Det gør det lige lidt ekstra sjovt. Det starter i forsvaret, som det altid gør. Vi skal gerne have lukket ned for deres spil. Kan vi lykkes med et godt samspil mellem forsvar og målmand gennem 60minutter, så er vi godt på vej.”

Vi glæder os til at se jer alle i Sydbank Arena til en magisk kvartfinale-aften. Skulle du have misset chancen for billetter eller har du fortrudt, så kan du købe billetter her: Billetter Odense Håndbold vs. Györ Audi ETO KC

//Odense Håndbold