12. februar 2023

Optakt EHF Champions League: Odense Håndbold – FTC-Rail Cargo Hungaria

Sidste gruppespilskamp i denne omgang, når vi får besøg af ungarske FTC-Rail Cargo Hungaria.

I eftermiddag afslutter vi EHF Champions League gruppespillet, hvor vi har allerede, er sikret 3. pladsen i Gruppe A. Et historisk gruppespil, hvor vi jagter yderligere point til kontoen.

Vi møder det ungarske storhold FTC-Rail Cargo Hungaria fra bydelen Ferencváros i Ungarn. I sæsonen 2020-2021 formåede de at vippe de altdominerende Györ af pinden som ungarske mestre, og siden da har de leget med i toppen. Denne sæson har de skuffet en smule i Champions League ved ”kun” at ligge nr. 4. FTC har alt at spille for i eftermiddag, da de med et nederlag kan dumpe ned som nr. 5, hvis Brest vinder deres opgør. Det vil i så fald betyde, at de med en 4. plads skal møde Buducnost fremfor Rapid Bucaresti, hvilket må give anledning til en koncentreret ungarsk præstation. Det er et ungarsk hold der kan være svære at blive kloge på. I denne sæson har de tabt to gange til Brest og én gang til Bietingheim, med hele 10 mål, men samtidigt har de slået os og spille uafgjort med Vipers Kristiansand. Det vidner om et hold der har niveauet, men som til tider har svært ved at ramme det, på trods af en spillertrup, hvor der er mange stjerner. Det er et hold der på mange måder ligner os. FTC scorer 29 mål i snit og lukker cirka 26 ind. En af årsagerne til at de scorer mange mål er topscorer Katrin Klujber, som i denne sæson, har været i en klasse for sig. Det minder dig måske om noget, vi har i hvert fald en venstrehånd, mindst lige så god.

Head 2 head – Dione Housheer & Katrin Klujber

Som teaset ovenfor, så er det to af verdens bedste venstrehænder der mødes i eftermiddag. Du kan se lidt tal på dem, her.

 

Dione HousheerKatrin Klujber
Alder2323
Højde1.80 cm1.69 cm
NationalitetHollandUngarn
Mål5085
Assist3838
Landskampe2258
Indflydelse pr. målMed i hver 4. mål vi scorerMed i hver 3. mål FTC scorer

 

Det kan ikke udelukkes at begge får stor indflydelse på kampens udfald. Både Dione Housheer og Katrin Klujber betyder usandsynligt meget for de to klubbers angrebsspil og er, som set ovenfor, med i mange af de mål der bliver scoret, hvad end det er som afslutter eller oplægger. Vi bliver mange i Sydbank Arena, men du kan stadig nå at finde dine billetter her.

//Odense Håndbold