06. maj 2023

Optakt EHF Champions League: Györ Audi ETO KC-Odense Håndbold…

Nu er tiden kommen til returopgøret i EHF Champions League. Vi skal en tur til Audi Arena i Györ, hvor vi kommer til at opleve en kulisse, som er et sjældent syn i diverse håndboldhaller.

Første opgør – Odense Håndbold 27-29 Györ Audi ETO KC: Det er ikke mere end en uge siden vi spillede første opgør mod Györ. Det er en kamp vi vil huske som værende positiv, selvom det endte med et nederlag. Specielt 1.halvleg var vi rigtigt gode, og vi fik presset ungarerne langt ud. Vi spillede med en fantastisk intensitet og duelstyrke i forsvaret, hvor vi havde fint styr på deres bagspillere og samtidigt formåede at få tacklet dem inden de kunne komme på skudhold. Offensivt gennemførte vi 7 mod 6 til perfektion. Ana Gros og Stine Oftedal skabte problemer for os, men det vil de gøre mod mange hold. Vi spiller egentligt også en glimrende 2.halvleg, men i sidste ende må vi kapitulere, selvom vi bestemt havde fortjent mere. Nu skal vi til Audi Arena. En arena de fleste håndboldspillere gerne vil besøge, og som ligger gulv til dette års EHF Champions League-final 4. Vi kommer til at befinde os i en heksekedel, og det kommer til at stille store krav til vores mentale styrke, da en kulisse som Audi Arena kan påvirke de fleste. Det håndboldmæssige har vi bevist at vi kan, og vi har bevist at vi kan det mod Györ. Nu bliver det spændende at se, om vi kan spille os i en historisk Final 4, på en af de sværeste udebaner i Europa.

Hold øje med: Martina Thörn. Hvis man skal vinde over Györ og kvalificerer sig til Final 4, så kræver det redninger. Så simpelt kan det siges, og så enkelt kan håndbold nogle gange være. Martina har fået meget spilletid på det sidste, og gjort det godt. I det første opgør var hun rigtig god og samlet set står hun med en redningsprocent på 32% i EHF Champions League. Især på nærskuddene var hun stærk, så måske ligger der noget i at lade spillerne komme tættere på. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at hvis vi skal videre til Final 4, så skal Martina stå godt.

Helena Elver glæder sig til en fantastisk kulisse i Györ og føler sig overbevist om at de kan skabe resultatet.

“Györ er et af verdens bedste hold, så det bliver en rigtig svær kamp, men vi tager til Györ for at kæmpe om pladsen i Final4. Jeg synes, at vi leverede en rigtig flot præstation i store dele af første kamp, og derfor synes jeg også, at vi kan gå ind til denne kamp med en fornemmelse af, at vi kan presse Györ igen. Györ har en fantastisk hjemmebane- og fankultur, som man kun kan beundre. Vi har spillet dernede før, så vi ved hvilket tryk og støjniveau der kommer fra lægterne, men det er ikke vores fokus. Vi ved, hvad vi skal ned og præstere. Vi skal holde fokus på os selv og dét, der skal præsteres indenfor banens streger.” 

Helena Elver har siden tilbagekomsten til håndebolden bygget på, og efterhånden er hun tilbage på et meget højt niveau. Noget hun dog selv maner lidt til ro.

“Det er svært at sige. Jeg føler stadig, at jeg mangler en del sammenlignet med mit tidligere niveau, men jeg er glad for, at jeg har kunne bidrage med nogle af mine kompetencer på banen. Jeg spiller med verdensklasse spillere omkring mig, som trækker meget opmærksomhed, og det giver nogle rum, som jeg kan arbejde med. Jeg nyder at være tilbage på banen og kunne hjælpe holdet.”

Vi glæder os til at se Elver og de andre i aktion. Kæmpe skud ud til Orange Power for at pakke bilerne, og tage +20 fans til Budapest.

//Odense Håndbold