14. januar 2023

Optakt EHF Champions League: CSM Bukarest-Odense Håndbold

Der venter os en svær opgave, når vi tørner sammen med gruppe A- tophold, i en international topkamp i Bukarest.

Det er ikke fordi vi har manglet modstand, siden begyndelsen på 2023. Vi har mødt; Esbjerg, Viborg og Brest i et meget komprimeret kampprogram. Vi fortsætter tendensen, og denne gang tørner vi samme med gruppe A- tophold CSM Bukarest på en svær udebane.

Det siger sig selv, at når du møder gruppens tophold, så bliver det svært. Neagu Co. kan med en sejr spille sig direkte i kvartfinalen. Der venter os en svær udebane, hvor CSM Bukarest ikke har tabt en kamp i denne sæsons EHF Champions League. Foruden det faktum at CSM Bukarest ikke har tabt, så er det en arena med plads til 5.300 mennesker, der kan ligge en voldsomt tryk på modstanderholdene. Det er et rumænsk hold fyldt med profiler. Næsten ligegyldigt hvor man kigger hen, så har de klassespillere på alle positioner. Den helt overskyggende profil er den tidligere verdensetter Cristina Neagu, som efter et par skadesplagede år, igen, viser sig som en af verdens bedste håndboldspillere. Med 76 mål og 36 assist i 10 kampen står hun som den altoverskyggende stjerne på et ellers, stjernefyldt Bukarest-hold.

På målmandspositionen er CSM Bukarest også godt dækket ind. I en fransk/norsk- kombination har de to dygtige keepere, hvor især Marie Skurtveit Davidsen står med hele 38%. Hun står bagved et fysisk stærkt forsvar, men det ændre ikke på at hun har været blændende i dette års udgave af EHF Champions League. Sidste sæson skuffede rumænerne ved at blive slået ud i kvartfinalen. Det er selvsagt ikke godt nok, og skal de have større succes i denne sæson, så skal Marie Davidsen fortsætte det høje niveau. Yderligere kan man nævne stjerner som; Zaadi, Emilie Arntzen, Omeregie, og så en spiller vi kommer til at kende rigtigt godt. Melin Aune skifter til Odense Håndbold efter denne sæson, og i aften får vi mulighed for at se lidt nærmere på hende. Lad os håbe hun gemmer topniveauet til sæsonen 23/24.

Det bliver en svær opgave i Rumænien, men vi er ikke taget derned for at ligge os ned. Skulle du ikke være i Bukarest, så kan kampen følges på TV3 Sport fra kl. 18.00.

//Odense Håndbold