20. maj 2023

Optakt DM-semifinale: Odense Håndbold-Ikast Håndbold…

Det er den tid på sæsonen, hvor de hele bliver afgjort. Første af to måske tre semifinaler løber af stablen i Phønix Tag Arena – Gudme.

Det er tid til at få afgjort, hvorvidt vi har mulighed for at tage vores tredje DM-titel i streg. Først skal vi forbi Ikast Håndbold, der efter at være blevet nr. 2 i deres slutspilspulje, venter i DM-semifinalen, som kan strække sig over tre kampe.

Ikast Håndbold blev nr. 3 i grundspillet, og nr. 2 i den anden slutspilsgruppe, efter Team Esbjerg. Det er et stærkt mandskab, der  netop har vundet EHF European League, og som især på hjemmebane er en bøvlet størrelse at slås med. Vi har mødt dem to gange i semifinaleregi, efter systemet med slutspil blev indført. I 18/19-sæsonen tabte vi begge kampe, hvor vi i 21/22-sæsonen vandt begge kampe, og derefter sikrede os en DM-titel. I denne sæson har vi mødt Ikast Håndbold tre gange, og her er det blevet til 2 sejre og et enkelt nederlag, tilbage i oktober. Det som har kendetegnet vores kampe mod Ikast Håndbold, er tætte kampe, med relativt få mål. Det skyldes blandt andet dygtige keepere i begge ender, hvor især Althea Reinhardt har haft godt fat i Ikast-mandskabet. Som før nævnt, så blev Ikast nr. 3 i grundspillet og det skete blandt andet på baggrund af en stærk hjemmebane. IBF Arena har ageret fort for Ikast i denne sæson, hvor de derimod ikke helt har ramt niveau, når de har spillet ude. Blandt andet har de tabt til SønderjyskE og Silkeborg/Voel-Håndbold, som har gjort, at de ikke har kunnet blande sig i kampen om top 2, på trods af en placering som nr.1, efter julepausen. Det bemærkelsesværdige ved Ikast Håndbold i denne sæson er, at de ligger klart sidst, hvis man kigger på de hold der laver flest tekniske fejl. Det vidner om et kvalitetsmandskab, som ikke begår mange fejl, hvis de først får spillet til at køre.

Hold øje med: Ingvild Bakkerud. Vores gamle ven fra Ikast Håndbold, Ingvild Bakkerud er altafgørende for om Ikast får succes eller ej. I denne sæson har hun noteret sig for 132 mål og 70 assist, og foruden de nøgne tal, så er Bakkerud også stærkt medvirkende til Ikast gode defensiv. Hun spiller mange minutter, hun skyder meget på mål og der kan ikke være tvivl om at, hvis vi skal slå Ikast, så skal vi (igen), have godt fat i vores gamle storkskytte, Ingvild Bakkerud.

Larissa Nusser nyder atter at spille håndbold, og hun gør opmærksom på at alle kampe har deres eget liv.

“Efter sidste år, så ved vi hvordan det er at tabe den første kamp og vi ved at det bliver svært at vinde kamp nr.2. Vi starter hjemme, så vi håber at vi derved kan starte med en sejr, en god følelse, som vi kan tage med til Ikast i returopgøret. I den forbindelse, syntes jeg det er værd at nævne, at alle kampe har sit eget liv. Man starter stort set forfra i kamp 2, og derfor kommer det hold som tabte første kamp, med dobbelt så meget power og det skal vi være opmærksomme på, så vi er klar til at kæmpe endnu hårdere” 

Kampen i sig selv bliver som altid hård, og Larissa håber atmosfæren kam være med til at gøre forskellen.

“Jeg tror det bliver en hård- og intens kamp, da begge hold kommer til at kæmpe i 60 minutter. Vi kender hinanden godt og vil gerne ud og vise hvad de kan. Derfor håber jeg vi kan lave en fantastisk atmosfære i hallen, og få den første sejr.” 

Det er i morgen det sker. Det sker i Gudme, og du kan stadig nå at blive en del af det. Tag din ven, kæreste eller en helt tredje under armen, og hver med til at male Gudme orange! –Køb dine billetter her! 

//Odense Håndbold