05. februar 2023

Optakt: DHK Banik Most-Odense Håndbold

Efter en tiltrængt pause på 8 dage, er vi tilbage i ilden, når vi skal en smuttur til Tjekkiet i EHF Champions Leagues runde 13.

Før sæsonen var der ikke mange klokker der ringede, hvis man sagde: ”DHK Banik Most”. Det er anden gang de er kvalificeret til håndboldens fineste klubturnering, og her har de haft det umådeligt svært.

Det tjekkiske hold, fra den lille by Most, er ikke en klub man forbinder med Champions League-håndbold. Men i denne sæson lykkedes det dem at kvalificere sig til EHF Champions League, for første gang siden 19/20-sæsonen og de har været et friskt pust. For selvom det ikke er blevet til point, så kan man ikke klandre tjekkerne for ikke at spille med. Der er fuld fart over banen, og der bliver spillet med en stolthed man kun kan være imponeret af. Når det så er sagt, så vil de ikke blive husket for de sportslige resultater. For som før nævnt, så har de haft det umådeligt svært med 0 point i 12 kampe. Det er et relativt uerfarent hold og det har kunnet ses, særligt ét sted. Banik Most lukker mange mål ind! Hele 41 mål i snit pr. kamp har tjekkerne lukket ind, og så hjælper det ikke ret meget at de faktisk scorer pænt med mål, 25 i snit pr. kamp. Vender vi blikket mod nogle af deres profiler, så er der særligt én position hvor Banik Most er gode. De to venstre fløje: Adela Striskova og Lucia Mikulcik drager stor nytte af at Banik Most er et kontrahold. 44 og 42- mål er det blevet til, hvilket betyder at de står for en tredjedel af Banik Most- mål indtil videre. Dog er den overskyggende stjerne den 20-årige venstre back Charlotte Chelevová, der har lavet imponerende 65 mål og 21 assist i 12 kampe.

Playmaker Trine Pedersen ved godt at vi er favoritter mod Banik Most, men hun tager ikke let op opgaven…

”Jeg glæder mig til turen går til Tjekkiet. Det er et nyt land, en ny by og en ny udebane i CL vi skal prøve at spille på. Det bliver spændende og det er altid en fantastisk oplevelse af spiller CL. Det at være markant favorit til en kamp stiller nogle høje krav og forventninger til os selv. Vi ved det handler om vores egen tilgang og indstilling til kampen. Jeg forventer at vi sætter os på kampen fra start, så vi spiller på vores præmisser og ikke deres.”

Angrebsspillet har fungeret rigtigt godt på sidste, men Trine mener at det er nuancer fra begge ender af banen der gør forskellen…

”Lige nu synes jeg vi har en rigtig god rytme i vores angrebsspil. Vi er afbalanceret og spiller med en stor disciplin, hvor vi lader bolden gøre arbejdet. Dertil hører også, at når vores defensiv står godt, så tager vi den energi og selvtillid med op i angrebet – og det gør vi kan spille med en stor ro.”

Skulle du ikke være så heldig at rejse med til Tjekkiet. Så kan kampen ses på TV3 Sport.

//Odense Håndbold