22. februar 2023

Optakt: Aarhus United-Odense Håndbold…

I aften skal vi på endnu en svær udebane, når vi gæster Aarhus United, i en af de mest ikoniske arenaer i dansk håndbold.

Vi skal gerne have 2 point med hjem fra Ceres Arena Hal 1 for at bevare forspringet til forfølgerne, og det skal vi gøre mod et stærkt hjemmehold, der ikke mister mange point i Aarhus.

Aarhus United er ét af de hold der er svære at blive kloge på. Holdet fra Danmarks næststørste by ligger, i denne sæson, og kæmper for en plads i top-8. En plads, som foruden prestigen, ville sørge for at de undgik nedrykningsspillet, som til tider kan være en svær størrelse. Aarhus United er, som før nævnt, et stærkt hjemmehold, hvor de får de fleste af deres point. 6 sejre er det blevet til i 9 hjemmekampe, hvor de kun har tabt 1. De er inde i en svær periode, hvor de kun har hentet 1 sejr i de seneste 5 kampe. Det har blandt andet betydet skuffende nederlag til SønderjyskE og Horsens, men en flot sejr over Nykøbing/Falster Håndbold, hvilket bevidner tesen om et Aarhus-hold der er svære at blive kloge på. Aarhus United har i denne sæson haft problemer med at putte bolden i kassen. De er det tredje mindst scorende hold med et scoringsgennemsnit på 24 mål pr. kamp. Til gengæld lukker de heller ikke mange mål ind, hvor de i snit lukker 25 mål ind pr. kamp. Men når ikke boldene kommer i kassen, så er det svært at afgøre de tætte kampe til ens fordel. En af dem som har været flittigt scorende er venstre back Mathilde Neesgaard. Hun tegner sig i øjeblikket for 101 mål og 61 assist, og kan sagtens være nøglen til en god Aarhus United-præstation i aften.

Højre fløj Kelly Vollebregt ser frem til kampen mod Aarhus United, og hun er bevidst om de skal fortsætte på et højt niveau, hvis de skal have de 2 point.

“Det kræver en masse forberedelse af os. Både holdet, men også mig selv individuelt. Vi er fokuseret til både træning og taktiske møder, så vi altid er bedst forberedt på, hvilket hold vi møder, hvilke spillere osv. Det bliver hårdt mod Aarhus United pga. deres kampånd. De kæmper igennem hele kampen, og det betyder at vi skal være fokuseret alle 60 minutter, så det ikke bliver deres styrke.”

Som fløjspiller er fokus som regel på kontrafasen, men hvilke opgaver har Kelly- og de andre fløje defensivt?

“Som fløjspiller skal du være fokuseret i 60 minutter. Man kan ikke bare stå stille fordi man er ude på fløjen. Man skal være klar i aftalerne med både forsvarsspilleren ved siden af dig og keeperen. ”

Vi glæder os til at se Kelly- og resten af holdet i aktion i aften. Kampen bliver desværre ikke vist i fjernsynet, men du kan altide følge med på Tophåndbold-appen og på i vores Instagram story.

//Odense Håndbold