15. marts 2023

Nedtakt: Vi vinder grundspillet!

Der var klasseforskel i Sydbank Arena, hvor vi med en storsejr cementerede at vi er grundspillets bedste hold og klar til næste sæsons EHF Champions League, såfremt Danmark får et wildcard.

Sikke en aften i Sydbank Arena. Vi er vindere af grundspillet og sikre på en plads i EHF Champions League næste sæson, såfremt Danmark får et wildcard. Vi runder de 2.000 tilskuere for fjerde gang i streg, og selvom der aldrig var tvivl om kampens udfald, så var det en festdag.

Vi starter kampen med den gnist og tænding der skal til. Vi får spillet hurtigt og Helena Elver der erstattede Dione Housheer i startopstillingen fik sat godt flow i spillet, som særligt Bo Van Wetering og Kelly Vollebregt udnyttede på fløjene. De første 7-8 minutter hang Ajax København fint på. Men, derefter viste problemerne sig, i forhold til at putte bolden i kassen. Efter 12 minutter bankede Mie Højlund bolden i kassen, efter endnu en Althea Reinhardt redning, og så var vi foran 10-4. Herefter fulgte en periode på 10 minutter, hvor vi var altdominerende. Fremragende forsvarsspil, kombineret med en masse redninger og en Mie Højlund/Helena Elver i hopla, gav en stilling på 16-5 efter 22 minutter, hvor vi virkeligt fik spillet noget flot håndbold. Vi tager en sikker pauseføring på 20-6, hvor der reelt set var klasseforskel.

I 2.halvleg skifter vi ud på begge fløje, hvor Freja Cohrt og Ayaka Ikehara får nogle minutter. Sidsel Mejlvang tager stregen, og Tonje Løseth spiller igennem på højre back. Derudover comeback til Trine Pedersen, der er klar efter en mindre hovedskade. udskiftningerne betød nu ikke det store for spillet. Vi fortsatte dominansen, hvor især Tonje Løseth var Københavnerne overlegne. Fysisk kunne de ikke holde hende og hun bragede boldene i kassen. Trine Pedersen var tilbage med vanlig speed og kreativitet, som skabte fint rum til Lois Abbingh der kunne hamre bolden i kassen til 28-10 efter 45 minutter. Lois Abbingh var både offensivt og defensivt godt spillende i dag og hun gjorde lige præcis hvad det passede hende. Generelt, så gjorde vi alt hvad vi skulle og det var en fornøjelse at se et tårnhøjt koncentrationsniveau kampen igennem. Vi vinder stensikkert 37-14 og cementerer grundspillets 1. plads, samt en sæson mere i EHF Champions League!

Topscorer for Odense Håndbold blev Tonje Løseth med 7 kasser!

For fjerede gang i streg var der over 2.000 mennesker i Sydbank Arena. Vi har mødt en helt igennem fantastisk opbakning, som betyder alt for holdet og alle i- og omkring Odense Håndbold. Tusind tak for støtten i grundspillet, vi glæder os allerede til flere oplevelser i EHF Champions League og slutspillet.

//Odense Håndbold