24. maj 2023

Nedtakt: Vi fighter os i tredje semifinale…

Det var en semifinale der havde alt, som et (næsten) fyldt IBF Arena var vidne til. Nu venter tredje semifinale lørdag.

Det er sådan nogle kampe vi lever og ånder for. Intensitet, fight, gode mål, fantastiske redninger, og når ja, en sejr til Odense Håndbold. Hvilken kamp pigerne leverede på en Danmarks sværeste udebaner.

Kampen starter med to svenskere i mål og de havde i den grad skruet hænderne på. 1-1 efter 4 minutter, fortæller historien om to keepere som stod godt. Det betyder relativt få mål, men til gengæld en kamp med fuld knald på intensiteten. Vi får bedre gang i kontrafase, og især Lois Abbingh er hurtig til at bringe bolden frem. Men det altoverskyggende er Martina Thörn på 55%, 5-7 efter 15 minutter. Herefter fortsætter vi det gode spil. Vi hårdheden i duellerne, som sammen med Martina Thörn gør at vi kan køre en masse kontra. Det giver pote, når du har Lois Abbingh som drivkraft og Mare Aardahl som afslutter. En masse dramatik, med 3 kig på skærmene efter 24 minutter gjorde kampen lidt urytmisk, og til tider “ond”. Mod slutningen af halvlegen lader vi os rive lidt for meget med, og begynder at brænde lidt ukarakteristisk. Men, vi går til en pauseføring på 12-13.

Vi starter 2. halvleg nøjagtigt på samme måde som 1. halvleg. Det var intenst, nervøst og med en masse brændte chancer. Vi får en dobbelt udvisning efter 37 minutter, som følge af en forkert udskiftning. Det bliver dyrt, da vi i forvejen er presset. Alligevel får Tonje Løseth slidt sig igennem, og scoret til 16-15 efter 39 min. De næste 5-6 minutter udspiller sig dramatisk, hvor begge hold er noget utilfredse med kendelserne. Vi har en mulighed for en udligning, men symptomatisk, så smider vi bolden væk og Ikast kommer foran 20-17 efter 45 minutter. Herefter finder vi en power og en gejst, som bringer os tilbage i kampen. Fra 21-19 til 21-22 på en sand kanonkugle af en storspillende Lois Abbingh. Derudover foretog vi en lille genistreg. Dione ud på højre fløj og Tonje ind som højre back. En manøvre Ikast havde svært ved at løse. Vi har masser af muligheder for at komme foran med 3, men Ikast kommer ned på 23-24 efter 56 minutter. Men vi vinder 24-26 og er klar til semifinale nr. 3, på lørdag, i Sydbank Arena.

Topscorer for Odense Håndbold blev Lois Abbingh med 9 kasser!

Vi skal gøre opmærksom på at vi SKAL have fyldt Sydbank Arena, lørdag d.27. maj kl.16.00! Du kan købe billetter kl.09.00 på -> www.odensehaandbold.dk

//Odense Håndbold