26. marts 2023

Nedtakt: Vi er i kvartfinalen!

Det bliver ikke en kamp til historiebøgerne, men hvad gør det, når vi er i kvartfinalen i EHF Champions League!

I en fuldstændig elektrisk Sydbank Arena spillede vi returopgør med norske Storhamar Håndball, i en kamp som gav nogle flere problemer end det omvendte opgør. Det ændre dog ikke på at er vi er i EHF Champions League-kvartfinale, hvor vi møder de europæiske sværvægtere fra Györ Audi ETO KC.

Vi startede ikke kampen helt så effektivt som i Norge. Det var tydeligt at vi gerne ville ud og levere en god præstation, men Storhamar havde også læst på lektien. Vi spillede mod stor fysisk, men der sneg sig en række uprovokerede fejl ind. Så, selvom Storhamar hurtigt fik en udvisning, så gav det ikke den fornødne bonus. Det var 5-6 efter 11 minutter, hvor vi havde små problemer i begge ender blandt andet blev vi for flade i vores forsvar. Problemerne fortsatte, og det var som om vi ikke helt kunne knække koden. Storhamar profil Anikken Obaidli gjorde hvad der passede hende og efter 22 minutter kunne hun gøre det til 9-11, på trods af perioder med undertal. Det bliver aldrig rigtigt vores halvleg, og vi går til pause bagud 13-16.

Vi starter 2.halvleg lidt som vi sluttede første. Vi lavede for mange fejl, brændte for meget og så blev vi for flade på, især, Anniken Obaidli. Men, efter 5-6 minutter af 2.halvleg får vi bedre fat. Atmosfæren i Sydbank Arena var fantastisk og det hjalp pigerne. Vi lykkedes især med indspillet til stregen, som Rikke Iversen tog sig kærligt af og reducerede til 20-20 efter 41 minutter. Martina Thörn kom ind i kassen og det var som om det gav et lille momentum. Men, som vi bedst kender Storhamar, så forsatte de fighten og vi kunne ikke slippe af med dem, men vi tager en vital føring ved Trine Pedersen på 25-24 efter 49 minutter.

Topscorer for Odense Håndbold blev Rikke Iversen & Bo Van Wetering med 6 mål hver!

Næste opgave er i weekenden, hvor vi skal forsøge at vinde pokaltitlen, når Santander Cup Final 4 løber af stablen i Silkeborg.

//Odense Håndbold