28. maj 2023

Nedtakt: VI ER I DM-FINALEN!

I et fuldstændigt elektrisk Sydbank Arena, der var blevet varmet godt op af den solen udenfor, spillede vi os i DM-Finalen for tredje år i streg.

En hektisk semifinaleduel slutter med en orange fest, hvor vi efter hjemkomsten til Sydbank Arena fik vist, at vi er det rette hold til at træde ind i DM-Finalen. 2.080 tilskuere så til, da vi fik vippet Ikast af pinden.

Vi starter kampen med ligeså meget nerve- og intensitet som i de forgangne semifinaler. Sydbank Arena er medlevende, og det ser ud til at opildne spillerne. Martin Thörn står endnu engang blændende, godt hjulpet af et stærkt forsvar og efter 10 minutter fører vi 5-2, efter en flot start. Starten kommer blandt andet af en jerdefensiv foran Martinas’ mål, som meget sjældent tillader Ikast at komme tæt på. Vi fortsætter imidlertid det flotte spil, og det selvom vi er flere minutter i undertal. Rikke Iversen er stærk i begge ender, og får fat i rigtig meget. Vi kæmper ikke med at lave mål, men det gjorde Ikast til gengæld. 8-5 efter 17 min og Martine Thörn på 55%. Det gode spil fortsætter og efter 21 minutter tager Ikast deres 2 time out, som konsekvens af vores føring på 12-6. Vi fortsætter det gode spil frem mod pausen, og selvom der kommer en lille scoringspause, så går vi til pause foran 14-8.

Starten på 2.halvleg er meget tæt. Ikast kommer med fuld power og vi brugte de første 2-3 minutter på at komme ordentligt ind i kampen. Vi fortsatte dog med at score, og efter en 35 minutter begyndte spillet at køre. Bo Van Wetering var energisk på fløjen og hun kunne nemt gøre det til 18-12 efter 37 min. Ikast spiste herefter lidt ind på vores føring. Det skete blandt andet med en, igen, lidt tosset udvisning. Men, så er det godt man har en flyvende højre fløj, og det var ikke Dione Housheer som i Ikast. Ikehara var gennem kampen knivskarp, 21-16 efter 44 minutter. Herefter blev en række tekniske fejl dyre. Ikast spiste sig helt ind i opgøret igen, og efter 49 minutter stod der 21-19. Unødvendigt spændende, efter vi havde haft kontrol det meste af kampen. Men Althea Reinhardt kom tilbage på banen og det skulle vise sig at være en god ide. Et par redninger henne, og så var vi oppe på 25-21 efter 54 minutter. Til slut bølger kampen frem og tilbage, men det ændre ikke på at vi med en 27-24 sejr bringer os i DM-FINALEN!

Topscorer for Odense Håndbold blev Bo Van Wetering, Ayaka Ikehara og Dione Housheer, alle med 5 kasser!

Den første af to, måske tre finalekape spilles i Sydbank Arena på tirsdag d.30 maj. kl.20.15, hvor vi som bekendt møder Team Esbjerg. Du kan købe dine billetter, her: Finalebilletter

//Odense Håndbold