25. april 2023

Nedtakt: Vi booker billet til semifinalen…

Vi er i semifinalen med fire kampe tilbage efter en flot præstation i heksekedlen i Nykøbing, hvor de gode individuelle præstationer stod i kø.

Det er altid svært at spillet på udebane mod Nykøbing/Falster Håndbold og det kræver en masse koncentration at holde hovedet koldt i de pressede situationer. Det formåede vi defensivt- såvel som offensivt, hvor vi fra start til slut var foran og havde kontrol på kampen.

Vi hopper frem til minut 9.02 og tager et kig på stillingen. Den er 1-5 og vi har givet det meste af håndbolddanmark en lektie i fremragende forsvarsspil. Rikke Iversen og Maren Aardahl havde fuldstændigt styr på defensiven og det som de ikke afviste, det tog Martina Thörn inde i målet. Generelt var fysikken en afgørende faktor i kampen, hvor man hele tiden sad med følelsen af at vi havde mere at skyde med end NFH. Det så man blandt andet ved indspillende til stregen, hvor Rikke Iversen og Maren Aardahl havde en fest, med mange gode situationer sat op af Dione Housheer, Lois Abbingh og Helena Elver. NFH kom bedre med, men vi formåede hele tiden at holde dem på +4, og det på trods af en del udvisninger. Offensivt var Helena Elver godt spillende og de er en fornøjelse at se hende tilbage i absolut topform, hvor hendes sammenspil med Lois Abbingh og Dione Housheer er rigtig godt. Vi går til pause foran 13-18 efter en flot halvleg.

Vi starter kampen meget lig før pausen. En masse fysik og med godt flow i angrebsspillet. Efter 38 minutter sker der noget, som potentielt kan ændre kampen. Dione Housheer modtager sin tredje udvisning og dermed et rødt kort. Det gav naturligt NFH lidt mere blod på tanden og de fik virkeligt hallen med. Især Elma Halilcevic gjorde en god figur for NFH og hun kunne efter 41 minutter gør det til 20-24 og NFH lugtede blod. Men vi fortsatte den koncentrerede indsats og rystede ikke på hånden. Tonje Løseth kom ind sammen med Trine Pedersen og Helena Elver og bidrog til angrebsspillet, hvor fysikken stadigvæk drillede NFH. Kampens helt store oplevelse Helena Elver fik lavet et par vigtige mål og efter 52 minutter strøg hun igennem og lagde elegant bolden ind til 26-33. De sidste 8 minutter “delte” vi mål og vi vinder kampen fortjent 31-39.

Topscorer for Odense Håndbold blev Helena Elver og Maren Aardahl med 7 mål hver!

Med sejren er vi sikret en semifinaleplads og der skal lyde en kæmpe TAK til alle som tog turen til Nykøbing mandag aften. HUSK! Vores historiske kvartfinale på lørdag d. 29 april kl. 18.00 mod Györ Audi ETO KC og du kan sikre dig billetter her: Billetter! 

//Odense Håndbold