16. februar 2023

Nedtakt: Sejr i et propfyldt Sydbank Arena…

Vi vinder topbraget mod Ikast Håndbold, i et propfyldt Sydbank Arena, hvor vi slår sæsonrekord med 2.273 tilskuere på lægterne.

Wow! Sikke en fest vi havde i Sydbank Arena, og hvilken en kamp pigerne spillede. Vi fik lov at sidde med nerverne helt ude på tøjet, i en kulisse der var tophåndbold værdigt. Fantastisk reklame for en stærk dansk kvindeliga, og når ja… vi ligger nr. 1!

Det var en topkamp der startede meget intenst. Begge hold skulle lige finde deres fødder, og det rette spændingsniveau. Det var to forsvar, som tydeligt var godt forberedt, bedst beskrevet ved de to søstre Rikke- og Sara Iversen som inden for de første 5 minutter havde hver deres fremragende parade. Derefter kom kampen lidt mere op i gear. Især fløjene Kelly Vollebregt og Emma Friis var træfsikre og det selvom Jessica Ryde og indskiftede Martina Thörn gjorde hvad de kunnne. Bagspillerne, som ellers normalt er de toneangivende, skiftedes til at lave fejl. Ingen af dem fik for alvor fat skudmæssigt, men Dione Housheer fik fat i assistspillet. Mod slutningen af halvlegen fandt hun flere gange Maren Aardahl og Rikke Iversen med stor succes på stregen. Pausestilling på 16-14 efter en lige halvleg.

2. halvleg startede lige så intenst og svært som 1. halvleg. Begge keepere havde tænkt sig at lukke fuldstændigt af, og efter 38 minutter var stillingen 18-16 (2-2). Derefter trak vi fra. Lois Abbingh og Dione Housheer fandt ind i et fremragende samarbejde og de løste vores angrebskvaler fornemt. Martin Thörn lukkede fuldstændigt af inde i målet, og så var det en smal sag for Kelly Vollebregt at score til 21-16 efter 41 minutter. Derefter skabte et par uprovokerede fejl lidt spænding igen. Ikast Håndbold kom bedre med og det skyldtes bla. Simone Petersen som drev angrebsspillet godt. Mod slutningen blev det flere gange spændende, men Mie Højlund, som ellers ikke havde spillet sind bedste kamp, to revanche mod to klasse scoringer og så var festen i gang. Vi vinder topbraget 28-25.

Topscorer for Odense Håndbold blev Dione Housheer med 6 kasser!

Resultatet betyder at vi rykker 5 point foran Ikast Håndbold og forbliver på vores 1. plads i kvindeligaen. Det skete i en helt fantastisk kulisse skabt af 2.273 tilskuere, og vi kan ikke udtrykke nok, hvor glade vi er for opbakningen. Nu skal vi sammen fortsætte og det sker allerede på Onsdag med Aarhus Håndbold i Ceres Arena.

//Odense Håndbold