26. februar 2023

Nedtakt: Overbevisende sejr, i intens kulisse…

Lørdag eftermiddag spillede vi topopgør mod altid dygtige Nykøbing/Falster Håndbold, i et næsten fyldt Sydbank Arena.

Når Sydbank Arena danner ramme om en kamp i Danmarks bedste kvindeliga, så er atmosfæren altid god. Denne eftermiddag var ingen undtagelse, hvor vi igen rundede de 2000 tilskuere, helt præcist var vi 2.168 tilskuere, i en fantastisk kulisse.

Det var en kamp der startede med en intenst. Egentligt forventeligt, i og med det var et topopgør, hvor der, igen, var godt fyldt op i Sydbank Arena. De to målmænd Althea Reinhardt og Cecilie Greve havde besluttet sig for at tage med hænder, og derfor var det ikke mange mål der faldt, i kampens start. Efter 10 minutter kunne Kelly Vollebregt gøre det til 8-4, og så begyndte det at ligne en kamp vi har set så mange gange før. Men Nykøbing/Falster Håndbold ville det anderledes. Stille og roligt fik NFH spist sig ind i halvlegen og efter 17 minutter var stillingen 10-9, hvor især skarpheden i Odense-angrebet var en mangelvare. Men symptomatisk for kampens forløb, snupper Althea Reinhardt den sidste bold og vi går til pause foran 16-12.

Vi fortsætter den uskarpe stil de første minutter af 2.hlavleg, men heldigvis står Althea Reinhardt stadig stort i målet. Derefter finder Mie Højlund på finurligheder i angrebet og to hurtige kasser fra hende betyder 20-15 efter 39 minutter. Som kampen skred frem blev vi mere komfortable i angrebet. Mie Højlund og Lois Abbingh dikterede spillet og så kom Helena Elver også ind med noget fart og fantasi. Det gav lidt mere plads til fløjene, hvor særligt Bo Van Wetering strålede. Med cirka 10 minutter tilbage bryder Helena Elver stærkt igennem, og scorer til stillingen 26-19. Værd også at nævne er Rikke Iversen som både brillerede defensivt (som hun plejer), og denne gang med mål og assist. Stærk præstation af Rikke.

Topscorer for Odense Håndbold bliver Mie Højlund med 8 kasser!

Vi sætter yderligere 2 point på kontoen, og forbliver på vores 1. plads. Nu venter en uges landsholdspause, indtil det igen går løs, når vi skal en tur til Horsens.

//Odense Håndbold