18. marts 2023

Nedtakt: Martina Thörn storspillede i Norge…

Vi skaber os selv et fantastisk udgangspunk til returopgøret, takket være en koncentreret indsats, med en flyvende Martina Thörn i målet.

Det var ingen hemmelighed, at vi var favoritter til aftenens kamp. Men Storhamar har vist sig gode på hjemmebane, så ingen tvivl om at vi skulle toppræstere. Til tider viste vi meget højt niveau, og gennem kampen var der meget få udsving. I det hele taget en flot præstation.

Vi starter kampen helt formidabelt. Vi kommer ud med et tempo og en fysik, som Storhamar ikke kan matche og så står Martina Thörn helt sublimt. Vi fører 1-7 efter 8 minutter, men herefter kommer hjemmeholdet lidt bedre med. De finder fløjene lidt bedre, som eksekvere og så byder Eli Marie Raasok ind med redninger, der giver hjemmeholdet gnisten tilbage. Vi bliver ramt af et par udvisninger, hvor vi en periode spiller med minus 2, og det starter et mindre Storhamar comeback. Efter vores fantomstart, så er stillingen 8-10 efter 16 minutter. Lois Abbingh og Dione Housheer vil det dog anderledes, og stille og roligt genfinder vi momentum. Helena Elver kommer også ind og bidrager med fart, men indskiftede Sofie Grønlund i Storhamar-målet havde andre planer, som giver en lang periode uden mål fra begge hold. Men vi går til pause foran 13-16.

Efter pausen starter begge hold meget sløvt. Eller, det vil sige begge keepere fortsatte storspillet. Martina Thörn og Sofie Grønlund lukkede fuldstændigt af og efter 37 minutter scorede Ayaka Ikehara til stillingen 14-18, og der var kun scoret sølle tre mål. Men Martina Thörn fortsatte på et helt uhørt niveau. Efter 41 minutter havde Storhamar ikke scoret i 10 minutter, og det var ikke grundet manglende chancer, men tværimod, fordi Martina Thörn pillede dem fra hinanden inde i målet. Tone Løseth var kommet ind efter pausen og efter 42 minutter kunne hun gøre det til 14-21. Trine Pedersen kom også ind efter pausen, og fik sat godt flow i angrebsspillet. Det sidste kvarter var der ikke tvivl om sejren, og vi vinder fortjent … efter en helstøbt indstats, med europæisk kvalitet.

Topscorer for Odense Håndbold blev Lois Abbingh og Dione Housheer med 5 mål hver!

HUSK! Returopgør d. 25 marts i Sydbank Arena, hvor vi skal gøre arbejdet færdigt. Har du ikke allerede sikret dig billet, så gør det her: Billetter!