20. april 2023

Nedtakt: En vigtig dag på kontoret…

I aftenens kamp mod et formstærkt Viborg-hold, skulle vi forsøge at bygge videre på kampen i Aarhus, hvor vi endnu engang var bakket op af +2000 tilskuere i Sydbank Arena.

Det blev ligeså tæt som ventet, mod et Viborg-hold som var inde i en god periode, og som foruden os- og Esbjerg var det mest formstærke hold i ligaen. Vi endte dog med at være et niveau bedre på en dag der aldrig rigtig blev god.

Vi starter kampen med mange fejl. Ikke kun tekniske fejl, men også små uprovokerede fejl. Ligeså gjorde Viborg, og det gav en urytmisk kamp, med meget lidt kønt håndboldspil og en stilling på 3-3 efter 9 minutter. Herefter trak Viborg en smule fra efter et par situationer hvor de havde held med at bryde vores angrebsspil. Ulrik Kirkely tog en timeout og så blev kampbilledet ændret en smule. Vi fik sat mere fart i offensiven og første trykket gjorde Viborgs defensiv flad, så Maren Aardahl fik mere plads. Martina Thörn snuppede straffekast og det betød 8-8 efter 17 minutter og vi var tilbage i kampen. Herefter fik vi bedre fat og Viborg havde svært ved at komme igennem til chancer, men alligevel var det som de ikke helt ville give slip, hvilket også vidner om Viborgs’ kvalitet, 11-11 efter 24 minutter. En helt lige 1.halvleg slutter 13-13.

Efter pausen stepper vi op spillemæssigt. Indstillingen har aldrig fejlet noget, men vi fik minimeret fejlene. Derudover så var stolperne med os, alt imens Martina Thörn stod godt i målet. Offensivt lykkedes vi med større fart og mere direkte spil, hvor vores skytter Lois Abbingh og Dione Housheer kom bedre til deres ret. Det betød en stilling på 19-16 efter 39 minutter. Rent fysisk havde Viborg svært ved at matche os, hvilket blandt andet betød at vi havde godt styr på den store profil Sara Hald. Vi begyndte med små skridt at trække fra, og lyden fra de 2.190 tilskuere i Sydbank Arena steg, i takt med at pigerne spillede sig ud. Der var stadig små fejl hist og her, men i den anden ende røg effektiviteten i vejret, 22-18 efter 47 minutter. Herefter begyndte vi igen at sjuske og derfor kom Viborg bedre med. Men vi vinder 29-26 og tager de 2 point, hvilket betyder vi stadig har 1.pladsen i gruppen.

Topscorer for Odense Håndbold blev Dione Housheer med 8 kasser!

Endnu engang skal der lyde et kæmpe TAK for den fantastiske opbakning. Vi ramte for sjette ud af syvende gang +2.000 tilskuere i foråret, og det gør stort indtryk på os alle.

//Odense Håndbold