05. februar 2023

Nedtakt EHF Champions League: Klasseforskel i Tjekkiet…

Selvom der var klasseforskel søndag eftermiddag i Tjekkiet, så var ikke alt fryd og gammen, hvor særligt 1.halvleg var under niveau.

Det kan ikke komme som den store overraskelse at der var klasseforskel søndag eftermiddag i Tjekkiet. Det var Gruppe A absolut svageste hold vi mødte, og samtidigt med det, så havde ingen af holdene det store at spille for. Alligevel levede kampen det meste af 1.halvleg.

Vi kom ikke helt ud til 1.halvleg som vi gerne ville. Benene var lidt tunge, men vi havde ikke svært ved at spille os til de store chancer. Faktisk, spillede vi os til mange fine muligheder og havde godt flow i bolden, men når stillingen efter 7 minutter hedder 3-3, så vidner det om for mange brændte chancer. Efter de 10 minutter rykkede vi os lidt. Det, takket være Martina i kassen, samt Lois Abbingh der kom ind og tog de rigtige beslutninger. Men vi brændte stadig for meget, og må samtidigt give cadeau til Dominika Müllnerová i Most-målet. De sidste minutter af 1. halvleg kom “forløsningen” endelig, og Freja Cohrt kunne sikre en komfortabel pauseføring på 10-16.

Hvad der ikke var af energi i 1.halvleg, det var der i 2.halvleg. Martina fortsatte med redningerne inde i målet, og i angrebet havde de to hollændere Lois Abbingh og Dione Housheer besluttet sig for at sætte tempoet op. De strøede om sig med sukkerbolde og så var det en formsag for Rikke Iversen og Sidsel Mejlvang at banke dem i kassen. Det skal ikke neglieres at vi bankede dem i kassen, for effektiviteten blev meget bedre efter pausen. Luften gik også ud af tjekkerne, og det udnyttede Martina Thörn til flere gange at levere assist, til altid eksplosive Bo Van Wetering. Som kampen gik mod sin afslutning blev der roteret mere og til tider var det rent skydetelt. Rikke Iversen var god på stregen og noterede sig for 4 kasser. Det var ikke altid lige kønt, men vi vinder sikkert 19-37 og sikre os Gruppe A 3.plads.

Topscorer for Odense Håndbold blev Dione Housheer med 7 kasser!

Selvom vi næsten var sikre på videre avancement, så er det alligevel rart at få slået fast med syvtommersøm. Derudover sikrer vi os Gruppe A 3.plads, hvilket er et fantastisk resultat og viser hvilken imponerende EHF Champions League-kampagne vi har haft. Nu glæder vi os til flere kampe i kvindehåndboldens fineste turnering.

//Odense Håndbold