03. maj 2023

Nedtakt: Arbejdssejr i Viborg…

Det var ikke lige kønt, men vi tog arbejdshandskerne på og cementerede vores 1. plads i gruppe A.

Blot 3 dage efter vores Champions League-kvartfinale mod Györ, stod den på tophåndbold igen. Denne gang i den hjemlige andedam, hvor vi mødte et andet grønt hold, i form af Viborg HK, i BIOCIRC Arena.

Vi kommer godt ud. Der er masser af ild i øjnene og vi kommer relativt nemt til åben chancer. Dione Housheer var igen hende der satte tempo i tingene, og hvis hun ikke selv afgjorde det, så fik hun den spillet godt rundt. Desværre manglede skarpheden i nogle afgørende situationer, så vi kunne komme helt af med Viborg. Derfor var stillingen efter 9 minutter 5-7, før der gik scoringskrise i den. I de næste godt 7 minutter lykkedes det ingen af holdene at putte bolden i kassen. Det skyldtes tekniske fejl og to forsvar som var godt indstillet. Derefter begyndte vi at lave mål igen, så vi hele tiden holdt os på en 2-måls føring. Men hen mod slutningen af halvlegen begyndte trætheden så småt at melde sig, og fejlene blev flere. Vi går til pause 13-13.

Det første 6 minutter af 2.halvleg kommer vi fint ud. Dione Housheer og Helena Elver er svære for Viborg at holde, og i den anden ende kan vi heller ikke få kontrol. Det betyder at vi “bytter” mål, uden de store udsving fra nogen af holdene. Men i håndbold kan det gå stærkt. På 3 minutter lykkedes de os at få en udvisning og lave to tekniske fejl, hvilket betød at Viborg var foran for første gang i kampen. Derefter blev det en meget åben kamp, og vi havde svært ved at finde niveau. Forsvaret var ikke vanligt skarpt og kontant, og offensiven savnede saft og kraft. Efter 44 minutter får vi reduceret ved Ayaka Ikehara, og da begynder det igen at ligne noget. Vi får spillet med højere tempo, og Martina snupper et vigtigt straffekast. Det høje tempo gav Ikehara og Elver gode arbejdsbetingelser, og begge var medvirkende til at vende kampen. Det bliver ikke en kamp til historiebøgerne, men måske en af dem der smager ekstra godt. Vi vinder 28-31, efter endnu en bøvlet kamp.

Dione Housheer bliver topscorer med 7 kasser!

Det blev en hård omgang, på en svær udenbane. Men, vi klarer skærene og det kan vi endnu engang takke vores fantastiske fans for, som atter var mødt talstærkt op i Viborg, TAK! – HUSK! næste hjemmekamp mod Aarhus United d. 10. maj kl. 19.00: Køb billetter her!

//Odense Håndbold