18. december 2022

EHF Champions League: Endnu et returopgør – endnu en sejr

Søndag var der returopgør mod tyske SG BBM Bietigheim i EHF Champions League. Odense Håndbold tog første stik tilbage i oktober, og det lykkedes også de orange at tage pointene i Tyskland.

Der var returopgør i Tyskland på programmet søndag, hvor Odense Håndbold på udebane igen skulle forsøge at sejre over SG BBM Bietigheim.

SG BBM Bietigheim startede med bolden og kvitterede med en scoring efter et langt angreb. Odense Håndbold udlignede dog hurtigt i den anden ende efter et fint opsat angrebsspil. De første minutter fulgtes de to hold i det hele taget pænt ad. Der var gode aktioner i målet af Althea Reinhardt, og det orange angrebsspil var flydende. Efter fem minutter fik de orange slået et lille hul ved stillingen 3-5 og igen ved 4-6, men SG BBM Bietigheim var hurtige til at udligne, og efter godt otte minutter stod der 6-6 på måltavlen.

Odense Håndbold fortsatte de gode takter, og selvom kampen var tæt, havde de orange overhånden i det første kvarter. Efter 15 minutter sendte Dione Housheer en hammer mod det tyske mål og scorede til 8-10. Få minutter senere efter et par forcerede aktioner for Odense Håndbold udlignede tyskerne dog igen til 10-10.

Efter 21 minutter var det så SG BBM Bietigheims tur til at bringe sig foran 13-12, hvilket fik Ulrik Kirkely til at kalde til timeout. Efterfølgende fik de orange udlignet, og de havde også flere muligheder for at bringe sig foran. Desværre fik Odense Håndbold ikke udnyttet chancerne, og i stedet kunne SG BBM Bietigheim bringe sig på 14-13, 15-14 og også 16-13, inden pausefløjten lød.

Odense Håndbold var de første på måltavlen i anden halvleg og fik reduceret til 16-15, inden SG BBM Bietigheim kom til en scoring. Efter små 36 minutter blev hjemmeholdet ramt af en udvisning. Odense Håndbold reducerede til 18-17 og udlignede også til 18-18. Odense Håndbold fik også vendt føringen til orange side til 18-19, hvilket fik den tyske bænk til at kalde spillerne sammen.

Odense Håndbold fortsatte dog med at klø på, og efter 41 minutter stod der 18-21 til de orange. Derefter var der en lang scoringspause for de to hold, som altså begge havde problemer med at finde vej til netmaskerne. Seks minutter gik der, før der igen kunne tilføjes en scoring på måltavlen, da Dione Housheer scorede til 18-22 på straffe.

Kort efter reducerede SG BBM Bietigheim til 19-22, men Odense Håndbold fastholdt det gode spil, og med otte minutter igen gjorde Mie Højlund det til 20-25. Det orange forsvar stod solidt, og SG BBM Bietigheim kom ikke tilbage i kampen. Odense Håndbold kunne dermed igen sejre over de tyske mestre og denne gang med cifrene 24-27.

Nu venter en kort julepause. Næste opgave et mod Ikast Håndbold på udebane i kampen om at nå Santander Final4. Den 30. december er der kvartfinale på programmet.

Næste hjemmekamp er den 4. januar, hvor de orange møder Team Esbjerg. Billetter til denne kamp kan købes her.