Kvartfinalen skal afgøres i en tredje kamp i Viborg, efter et snævert Odense-nederlag på 20-22 til de grønblusede.

 

Af Jesper Amter

Onsdag aften var der for første gang siden 2014 dømt slutspilskamp i Odense Idrætshal. Og for tredje gang i træk var modstanderen de grønblusede fra Viborg. For præcis en uge siden tog Odense Håndbold det første stik, da man vandt 28-26 i domkirkebyen. Så de orange kunne med minimum en uafgjort kamp sikre sig en plads i semifinalen. Og cheftræner, Jan Pytlick, tøvede inden kampen ikke med at kalde opgøret for den største kamp i klubbens historie.

Vi har været i slutspillet før, men vi er virkelig tæt på en semifinale. Det er en drøm at nå så langt. Det bliver dog en utrolig hård kamp, hvor vores hjemmebane kan gøre forskellen”.

Og Odense Idrætshal var klar til kamp. 2275 tilskuere var mødt op for at hjælpe de orange i klubbens første semifinale nogensinde. Kampens indledning var præget af to nervøse mandskaber. Det var tydeligt at mærke, hvad der var på spil denne onsdag aften.

Der skulle gå fire minutter inden begge hold var kommet på tavlen. De to holds forsvar stod klar med øretæver, og det stod hurtigt klart, at det ville blive en målfattig affære. Maria Adler og Deonise Fachinello havde store kvaler med at få indstillet langskuddet i kampens indledning, og desværre for fynboerne blev det ikke nogen stor aften for de to bagspillere.

Efter tyve minutters knap så velspillet, men intens håndbold, var det gæsterne fra Viborg, der fik kampens første tre-måls føring. En scoringspause på 9 minutter for hjemmeholdet fik Jan Pytlick til at nærstudere sine noter i jagten på en løsning. Hvilke kragetæer Pytlick havde griflet ned inden kampen vides ikke, men det hjalp.

For i slutningen af første halvleg klappede det hele for Odense-holdet. Forsvaret gjorde det let for Chana Masson i målet, og med et skarpt overtalsspil vendte hjemmeholdet 6-9 til en pauseføring på 11-9 i de sidste seks minutter.

En første halvleg hvor Chana Masson i perioder stod med hele 53%. Den brasilianske keeper blev godt hjulpet af Kamilla Kristensen og Marianne Bonde, der virkede hårdere og mere skræmmende end samtlige udsmidere i det odenseanske natteliv.

De første ti minutter af anden halvleg bød på et hav af tekniske fejl og rodet spil, men Odense Håndbold var stadig i teten – både på banen og på scoringstavlen – 16-13. En ny scoringspause skulle dog vise sig at blive afgørende for kampen.

For da bagkæden med Maria Adler, Nadia Offendal og Deonise Fachinello fortsat ikke kunne placere en velspillende Louise Bager Due fra distancen, var det Viborg, der med otte minutter igen kunne bringe sig i front med 16-18.

Og selvom publikum i Odense Idrætshal forsøgte det bedste de kunne, så var det ikke nok til at hjælpe Pytlick & Co. i semifinalen. Clara Høgh-Poulsen scorede kampens sidste mål til 20-22, og så står den på en altafgørende tredje kvartfinale i Viborg torsdag den 20. april.

De to fløjspillere Oksana Kiseleva og Jessica Quintino blev delt topscorer for kampen med fem scoringer hver.

Foto kasper Glintborg

Foto- Kasper Glintborg.0-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *