Med en 22-21 sejr over de forsvarende mestre fra Team Esbjerg kan Odense Håndbold skimte slutspillet med to kampe igen.

Af Jesper Amter

Alle kampe i Primo Tours Ligaen er vigtige, men onsdagens kamp mod Team Esbjerg virkede fra ankomsten i Odense Idrætshal lige det vigtigere. Med en afstand på to point til de jyske gæster inden kampen, så kunne Odense Håndbold spille sig et meget stort skridt i retningen af et slutspil med en sejr.

Team Esbjerg kommer dog til den fynske hovedstad som forsvarende mestre. Og selvom den hollandske stjernespiller Estavana Polmans graviditet holder hende ude på tribunerne, så var der stadig store profiler at finde på Esbjergs holdkort. Jenny Alm, Laura van der Heijden og den kommende Odense-spiller Emily Stang Sando er bare nogle af de prominente navne hos vestjyderne, og Jan Pytlick var inden kampen også klar over, at Odense skulle ramme topniveauet onsdag aften.

Selvom Esbjerg ikke er inde i deres bedste stime, så synes jeg, det er et hold på vej fremad. Vi skal matche dem på fysikken. Esbjerg har spillet Champions League, så vi må se, hvor mange kræfter de har tilbage”.

Kræfterne virkede dog ikke til at skulle være et problem for Team Esbjerg. For trods en fantastisk fynsk start og en hurtig føring på 3-0 efter to minutter, så viste Esbjerg masser af fightervilje. Udeholdet var i store dele af første halvleg bagud med et par stykke, men vestjyderne var ligeså vedholdende som stormen langs Vesterhavet.

Fire scoringer i streg for jyderne bragte balance i regnskabet efter 18 minutter. 10-10 og den gode fynske åbning var efterhånden glemt. Det var især en storspillende Ida Bjørndalen, der havde fået udeholdet tilbage i kampen. Og med et hakkende angrebsspil fra Odense Håndbold, der måtte undvære topscorer Maja Jakobsen, trak esbjerggenserne fra mod første halvlegs slutning. 11-13 lød pausestillingen på, og kunne hjemmeholdet for gang i angrebsspillet, var der bestemt mulighed for to point.

Starten af anden halvleg mindede på mange måder om første. Meget ujævn og bølgende – fra begge hold. Odense Håndbold fik udlignet et par gange, men der manglede lige det sidste for at snuppe føringen.

Lige indtil 45. minut. Her var det først en storspillende Mathilde Schäfer, der kanonerede bolden ned i højre hjørne, inden Oksana Kiseleva 17 sekunder efter kunne udligne til 17-17 efter en kontra. Og så kunne de 2210 tilskuere for alvor høres i Odense Idrætshal.

På det efterfølgende Esbjerg-angreb kom der drama for alle pengene. Jan Pytlick føler sig snydt for en angrebsfejl, der ikke bliver fløjtet. Efterfølgende brok fra den rutinerede træner kastede et gult kort af sig. Det blev dog vekslet til en 2-minutters udvisning, efter gentagende gestikuleringer til publikum.

Det var om noget med til at tænde tilskuerne i Odense Idrætshal, der med ét blev forvandlet til en hal, der lige så godt kunne have ligget på Balkan. Med piften, råb og skrål gjorde et indlevende publikum deres for, at de orange kunne trække det længste strå.

Med fem minutter igen var det helt lige. 19-19 i en knap så smuk håndboldkamp, der dog havde rigeligt med drama og fight i stedet. Mod kampens slutning var det især et fantastisk fynsk forsvar og en forrygende Mathilde Schäfer, der gik forrest.

Sidste minut og stadigvæk var der ingenting, der skilte de to hold ad. Jessica Quintino får muligheden for at sikre minimum et point, vinklen er spids, men brasilianeren svigter ikke. 22-21 og 20 sekunder tilbage på haluret. Team Esbjerg får muligheden for at udligne, men Jenny Alm taber bolden ned på sin fod, og så ender de to point i kurven hos Odense Håndbold.

Dermed står holdet nu med super muligheder for at nå slutspillet inden de to sidste kampe. Her skal man blot have et enkelt point for at være sikre på at nå det forjættede land.

Foto- Kasper Glintborg.0-24

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *