Efter en flot sejr på 26-20 over Viborg er Odense Håndbold klar til slutspillet!

Tekst Jesper Amter

Efter 1260 minutters håndbold var det bogstavlig talt alvorens time for Odense Håndbold torsdag aften. Efter 21 kampe var det blevet tid til grundspillets sidste opgør mod Viborg, og skriften på væggen var klar for de orange. Et point og goddag til slutspillet. Et nederlag samt en sejr til Team Esbjerg så kunne planlægningen af ferie godt begynde. Og selvom kampens betydning ikke var til at tage fejl af, så virkede Odense-holdet ikke til at være tynget af presset.

De orange fik intet mindre end en drømmestart. Med et stærkt forsvar og en velspillende Althea Reinhardt lyste måltavlen 5-1 til hjemmeholdet efter fem minutters champagne-håndbold. Hvor tilskuerne for alvor kom op ad stolene, da Jessica Quintino scorede på et flot vip. Føringen var efter et kvarter barberet ned til tre mål, men det var stadig Jan Pytlicks tropper, der var i teten.

Da kampuret rundede et kvarters spil, kunne man tydeligt se, at Odense-holdet var udfordret af flere afbud. Hele seks spillere sad på tribunen med gravide maver eller skader, og det betød en noget alternativ konstellation i bagkæden, da Nadia Offendal skulle have et hvil. Her røg Suzanne Bækhøj ind som playmaker, og på første angreb assisterede hun Maria Adler til en scoring. Men desto nærmere vi kom pausen, kom gæsterne bedre og bedre med.

Og selvom forsvaret med Althea Reinhardt i målet fortsatte storspillet, så kunne Odense Håndbold kun gå til pause med en føring på et mål. Lidt ærgerligt da hjemmeholdet havde Viborg godt nede i sækken flere gange i første halvleg.

Sækken blev dog snøret godt og grundigt i anden halvleg. Et stærkt forsvar sammen med den sublime Althea Reinhardt i målet gav gode betingelser for to fynske point. Hurtigt var føringen igen oppe på tre mål, og den blev kun større som 2. halvleg skred frem.

Nadia Offendal og Maria Adler tog styringen på det fynske skib og satte kursen mod slutspillet. De to bidrog med henholdsvis 8 og 6 scoringer, og med en Althea Reinhardt der nærmest kun lod sig passere, når Anne Grethe Nørgaard diskede op med en skruebold af højeste klasse, blev slutspilsskibet styret sikkert i havn.

Med et minut igen begyndte jublen så småt at bryde ud på den fynske bænk efter en scoring til 26-19 af Jessica Quintino. Jan Pytlick og Ulrik ”Spåne”, der kampen igennem havde levet godt med ude på bænken, begyndte at dele krammere ud til spillerne, og taget på Odense Idrætshal lettede. Da slutfløjtte lød, kunne de 2118 tilskuere med taktfaste klapsalver hylde pigerne for en sejr på 26-20 og en plads i slutspillet. Til højre for undertegnets plads blandt pressen, lod selv en fan med en brækket arm klapsalverne regne ned til den orange trup.

Det var så sandelig en speciel dag i Odense Idrætshal. Og lad os bare gentage succesen, når Viborg er modstanderen i kvartfinalerne i slutspillet. De grønblusede gæster valgte nemlig Odense som modstandere umiddelbart efter kampen. Den første kamp bliver spillet i Viborg på onsdag den 5. april, og så danner Odense Idrætshal ramme om returkampen den 12. april.

Foto Kasper Glintborg

Foto- Kasper Glintborg.0-21

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *